Grilovací koření
Použití v kuchyni
Tato kořenící směs je v kuchyni velmi oblíbená. Dotvoří nám totiž celkovou chuť připravovaného pokrmu a její využití je široké. Rozlišujeme ostré grilovací koření – ve směsi je obsažen kardamon, hřebíček, skořice, muškátový květ, kmín, muškátový oříšek, pepř a hlavně pak pálivá červená paprika, česnek a jemné grilovací koření – neobsahuje téměř žádný pepř a parika je nahrazena sladkou. Jeho barva se pohybuje od světle hnědé až po červenou, záleží, od jakého výrobce si směs zakoupíme. Použití se meze nekladou, přidáváme ho k pečenému masu, do mletého masa, do marinád na grilované maso.
Rady
Smíchejte trochu grilovacího koření i s jinou směsí – koření na ryby, kari, a vytvořte si tak jedinečnou netradiční chuť připravovaného jídla. Pozor však na slanost grilovacího koření. U některých prodejců si můžeme koupit i směsi bez přidané soli.