Káva

Připravuje se z plodů kávovníku. Bobule se musí nejdříve upražit a poté se melou na jemný prášek. Spojením prášku a horké vody vznikne horký nápoj označovaný jako káva. Má typickou tmavě hnědou barvu a výrazné nezaměnitelné aroma. Rizikem kávy jej její návykovost a také fakt, že náš organismus odvodňuje, proto je vhodné při pití kávy dbát na pitný režim. Obsahuje velké množství kofeinu, který povzbuzuje organismus. Může se však stát, že na některé jedince má i tlumící účinky a uspává. Kávu si můžeme dopřát v několika velice lahodných variantách, jako je např. turecká káva, espreso, mokka a další. Samozřejmě se káva nepoužívá pouze jako nápoj, ale je také přísadou při pečení cukroví nebo přípravě nepečených moučníků (např. Tiramisu).
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář