Pepř barevný
Další názvy
Pepřovník obecnýPoužití v kuchyni
Ačkoli název pepřovníku černého napovídá, že se zněj získává jen pepř černý, není tomu tak. Podle vyzrálosti plodů se z něj zpracovává také pepř barevný. Čerstvě mletý pepř se hodí skoro do všech jídel. Barevný pepř se používá do bílých omáček, nákypů a dokonce i do bramborové kaše. Všeobecně se říká, že do tmavých jídel by se měl používat pepř černý nebo barevný a do světlých pepř bílý, který by se měl ale přidat až ke konci přípravy. Pepř zelený se používá k nakládané zelenině a masovým pokrmům a dodává jim delikatesní chuť. Pepř je navíc součástí několika velmi známých směsí koření.
Rady
Mletý pepř ztrácí své aroma velmi rychle, proto je lepší pomlít jej těsně před užitím.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.