Pepř barevný

Další názvy

Pepřovník obecný

Použití v kuchyni

Ačkoli název pepřovníku černého napovídá, že se zněj získává jen pepř černý, není tomu tak. Podle vyzrálosti plodů se z něj zpracovává také pepř barevný. Čerstvě mletý pepř se hodí skoro do všech jídel. Barevný pepř se používá do bílých omáček, nákypů a dokonce i do bramborové kaše. Všeobecně se říká, že do tmavých jídel by se měl používat pepř černý nebo barevný a do světlých pepř bílý, který by se měl ale přidat až ke konci přípravy. Pepř zelený se používá k nakládané zelenině a masovým pokrmům a dodává jim delikatesní chuť. Pepř je navíc součástí několika velmi známých směsí koření.

Rady

Mletý pepř ztrácí své aroma velmi rychle, proto je lepší pomlít jej těsně před užitím.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář