Rozmarýn
Další názvy
Rozmarýna lékařská, mořská řasa, rozmarýnekPoužití v kuchyni
Jeho silně kořeněné aroma a pikantní chuť připomínající kafr jsou velmi oblíbené ve francouzské a italské kuchyni. Vyhledávaný je při přípravě grilovaných mas, k pečenému jehněčímu nebo skopovému. Šmrnc dodá rozmarýn i pokrmům z brambor, ryb a mořských plodů. Jemně dokoření polévky a omáčky, ale také zeleninu jako cukety, lilek nebo rajčata.
Rady
Těhotné ženy by jej neměly používat, protože způsobuje krvácení dělohy. Pokud grilujete na dřevěném uhlí, přidejte do uhlíků větvičku rozmarýny, která dodá masu charakteristickou kořeněnou chuť.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.