Jahodový sen
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme rozmixované jahody, přidáme mouku s kypřícím práškem, špetku skořice a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého papírem na pečení a ve středně rozehřáté troubě upečeme dorůžova. Upečený piškot necháme vychladnout, pak propícháme vidličkou, pokapeme rumem a lehce posypeme kakaovým práškem. Jahody rozmixujeme tak, aby nám v nich zůstaly menší kousky a osladíme je. Do oslazených jahod přimícháme zakysanou smetanu. Želatinový ztužovač prošleháme podle návodu se 100 ml studené vody a vmícháme do jahodové směsi. Připravenou směs nalijeme na piškot a uhladíme. Hotový moučník necháme v chladu dobře ztuhnout a pak teprve krájíme a servírujeme.
Angel 66614. 06. 2012
Ingredience
- Těsto: 3 žloutky
- 3 bílky
- 5 lžic rozmixovaných jahod
- 100 ml vody
- 4 lžíce cukru krupice
- 5 lžic polohrubé mouky
- Na polití piškotu rum a na posypání hořké kakao
- 3 lžíce cukru
- špetka skořice
- 1 sáček želatinového ztužovače
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 1 balení zakysané smetany
- Vrchní vrstva: 1/4 l rozmixovaných jahod