Bezinkový likér - nevařený, podle rodinné tradice

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

35min
Čas vaření
25min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

0 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Bezinkové kuličky s celým trsem opereme a dáme do smaltovaného hrnce, kam přilijeme litr vroucí vody, přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin namočené a přikryté vylouhovat.

Společně s cukrem ohřejeme (pozor - nesmí vařit!) a mícháme cca 15 minut do jeho rozpuštění, přidáme rum a přelijeme do lahví. Další konzervace není potřeba.

Užíváme při nachlazení, revmatismu a dalších bolestech neurologického původu.
Dávkování: ráno a večer užíváme 1-2 lžíce.

Tip k receptu

Pro děti a řidiče můžeme udělat variantu bez rumu, ráno by to v práci asi těžko pochopili při namátkové kontrole, ačkoliv alkoholu tam není mnoho.

přidejte na:
Roxana

30. 08. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Je osvědčený likér, který dělám každoročně

heladon 19. 12. 2014, 08:42

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
osvedčený recept

palino 17. 10. 2015, 13:09

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný osvedčený recept

Svetlana 25. 11. 2015, 11:10

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam

katka16031 25. 11. 2015, 11:19

Přidat komentář