Candátová roláda

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
25min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

3756 kalorií
0.0g cukrů
64.0g tuků
96.0g bílkovin


Příprava

Brambory si uvaříme i ve slupce doměkka, poté je necháme vychladnout a oloupeme je. Nastrouháme je do mísy najemno. Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Necháme 5 minut odpočinout.
Mezitím si osolíme a opepříme filety candáta, pokmínujeme je a ke každé filetě přidáme snítku tymiánu. Zarolujeme – nemusíme příliš pevně - a dáme do pekáčku. Přidáme 2 lžíce másla a pečeme 20 minut na 180 °C.
Bramborové těsto vyválíme na 4 mm tlustý plát a z něj vykrajujeme formičkou na perníky nějaké tvary – rybu, srdíčka atd. – podle příležitosti.
Vykrojená zvířátka či nějaký jiný tvar smažíme na oleji dozlatova.

Tip k receptu

Pro urychlení si brambory můžeme uvařit den předem.

přidejte na:
sonizna

11. 01. 2016

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi zaujímavý recept

majka 12. 01. 2016, 11:54

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšam

hanka 18. 01. 2016, 10:46

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
super recept, ale dal bych olivový olej
Přidané ingredience: olivový olej

planeta 28. 01. 2019, 05:11

Přidat komentář