Cizrnová kaše s uzeným masem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V polovině vaření přidáme bobkový list, kmín, drůbeží vývar a snítku rozmarýnu. Uzené maso nakrájíme na plátky, vložíme do pekáče, přisypeme na hrubo nakrájenou cibuli, okořeníme grilovacím kořením, přidáme trošku sádla (nemusí být) a podlijeme trochou vody. Dáme péct do trouby asi na 25 minut. Měkkou cizrnu osolíme, rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme osmaženou cibulku. Pokud je cizrna příliš řídká, zahustíme trochou jíšky (olej a hladká mouka).
Tip k receptu
Podáváme s kyselou okurkou, případně s krajíčkem chleba.
Jana Smidži12. 10. 2016
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi
jdjcjvjc 18. 10. 2016, 13:18

palino 19. 10. 2016, 19:52

katka16031 24. 10. 2016, 09:08

Svetlana 26. 10. 2016, 09:40

hanka 24. 12. 2016, 20:51

dušanka 16. 01. 2017, 11:02

majka 13. 02. 2017, 12:01