4 recepty na vynikající bagety

Bageta je rychlou a velice chutnou svačinkou či lehkým obědem. Příprava je snadná, můžete ji konzumovat za studena i tepelně upravenou a prakticky můžete použít cokoli, co ve své kuchyni najdete.  

#chefparade-siroky

Bagetky s krůtími prsíčky a pomerančem

Pomeranče mají příznivý vliv na depresi, zaženou špatnou náladu a pomáhají zmírnit stres. Mají silné antioxidační účinky, udržují pokožku a celkový organismus svěží a zpomalují proces stárnutí. Pomeranče také chrání cévy, udržují je dostatečně pružné a průchodné, takže tím vlastně snižujeme riziko vzniku aterosklerózy, kvůli které se zužují cévy.

 



Obložené chlebíčky k vínku a pivku

Kapie je jednou z mnoha druhů papriky a díky její sladší chuti si ji oblíbí i děti. Kapie mají většinou červenou až rudou barvu a špičatý tvar. Jsou také o trochu větší než klasická paprika a mívají tlustší stěnu. Jsou bohaté především na vitamín C a antioxidanty.

 

V obchodě vybírejte zralé kapie, které nejsou popraskané, poškozené či nejeví známky hniloby. Můžete je přidat do salátů, na chlebíčky nebo z nich lze připravit i přílohu k teplým jídlům. Také je lze zapékat, grilovat, dusit a hodí se především k masitým pokrmům, protože dokážou skvěle podtrhnout chuť masa.

 

Přílohové bagety

Bazalka má v kuchyni všestranné využití. Můžete z ní připravit pesto nádherně zelené barvy, používá se k dozdobení těstovin nebo se přidává do polévky. S rajčaty tvoří lahodnou kombinaci chutí.










#damejidlo-siroky
přidejte na:
Šéfredaktor

19. 06. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář