Ananasový detox

Ananas k nám do Evropy docestoval až z Ameriky. Ve středověku se podával jen na těch nejbohatších banketech. Tohle exotické ovoce má nejen vynikající chuť, ale také výjimečné účinky na naše zdraví.


Ananasový vinný střik


Díky velkému obsahu draslíku je pro nás ananas přínosný jako prevence astmatu nebo ke snížení vysokého tlaku. Vysoký obsah vitamínu C, beta karotenu a enzymu bromelain, předchází vzniku  nebezpečných volných radikálů, které mohou způsobit rakovinu. 

Grilovaný ananas

Jestliže chcete grilování něčím okořenit, vyzkoušejte grilovaný ananas. Může to být báječná, netradiční sladká tečka. Navíc ananas je prospěšný pro naše trávení, zabraňuje vzniku zácpy a tím podporuje zdraví  našeho trávícího traktu. Také naše pokožka ocení přísun živin z ananasu, zvlášť v letních měsících, kdy pokožku vystavujeme častému slunečnímu záření. 

Ananasovo-banánový krém

Na tento osvěžující nápoj, můžete použít buď ananasový a banánový džus nebo si udělat vlastní šťávu z čerstvého ovoce. Ananas je vysoce zásaditý a odkyseluje náš organismus. Má odvodňující účinky, tudíž pomáhá při hubnutí a navíc působí jako afrodiziakum. Banány jsou vhodné při depresích a stresu. Doplňuji tělu potřebné cukry a tak jsou doslova energetická bomba. I naše bříško a střeva ocení pravidelné konzumovaní banánů.
přidejte na:
Šéfredaktor

20. 08. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář