Bábovka na víkend

Bábovka je snad ze všech českých moučníků tím nejtradičnějším. Jeho příprava je navíc snadná a chuť naprosto vynikající.

#tescoma-velmi-siroky 

Kakaová bábovka


Vejce jsou díky plnohodnotným bílkovinám a dostatečnému množství železa, hořčíku a vápníku často vyhledávanou potravinou pro přípravu nejrůznějších jídel. Především mají tu skvělou vlastnost, že perfektně spojí jakékoli ingredience, které budete na daný pokrm potřebovat. Jsou také důležitou součástí těst, protože je krásně kypří a dodají jim lehkost.



Ořechová bábovka

Vlašské ořechy můžete všestranně využít a to jak pro přípravu oleje, tinktury, likéru, másla nebo mouky, tak i při pečení cukroví a jiných dezertů. Navíc je můžete konzervovat v medu, přidat je do salátů nebo je konzumovat jen tak samotné. Mají spoustu léčivých účinků.


Dokážou snížit hladinu škodlivého cholesterolu v krvi, pomáhají regulovat krevní tlak a také mají protizánětlivé a antioxidační účinky. Mají příznivý vliv na psychiku, zlepšují kvalitu kůže, nehtů i vlasů, zmírňují astma a pomáhají snížit i riziko infarktu či mozkové mrtvice. Vlašské ořechy prospívají především mozku, proto je označujeme jako “brainfood” neboli potravina pro mozek.

Sacher bábovka


Mandle obsahují obrovské množství zdravých mastných kyselin a jsou bohaté i na vlákninu, bílkoviny, hořčík a vitamín E. Pomáhají regulovat hladinu krevního tlaku, ale také snižují hladinu cukru i cholesterolu v krvi.


Zároveň také přináší pocit nasycení, takže výrazně pomáhají při hubnutí. Jelikož obsahují málo cukru, jsou vhodnou potravinou pro diabetiky. Působí jako prevence proti vzniku rakoviny a Alzheimerovy choroby.


Maková bábovka


Mák má jedinečné aroma a semena obsahují především velké množství mastných kyselin, esenciálních olejů, olejové a linolové kyseliny, vlákniny a dalších látek. Reguluje hladinu cholesterolu i krevního tlaku, příznivě působí na náš nervový systém, zrychlují metabolismus. Celkově prospívá zažívání a s jeho pomocí lze i utlumit bolest.








#chefparade-siroky 

přidejte na:

14. 07. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář