Báječné tuňákové variace

Ryby jsou pro některé z nás bohužel nedoceněnou složkou jídelníčku. Ryby pomáhají upevnit naše zdraví a nejen proto bychom to chtěli změnit. Vyzkoušejte naše skvělé recepty, tentokrát s tuňákem v hlavní roli.

#chefparade-siroky 

Špagety s tuňákem

Olivy jsou bohaté především na vitamín A a E. Kromě toho však obsahují i značné množství nenasycených mastných kyselin, tudíž mají podobné účinky jako známý koenzym Q10, který zlepšuje a zpevňuje naši pleť. Dále obsahují i antioxidanty, přírodní vlákninu, železo, vápník, hořčík i draslík.

Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Také snižují riziko vzniku cévních chorob a dokonce bojují i proti vzniku některých druhů rakoviny. Jelikož jsou olivy mastnější, doporučují se při redukčních dietách. Posilují imunitu, mají protizánětlivé a omlazující účinky.


Lehký tuňákový salát

Sýr feta má lehkou chuť a díky své nadýchané struktuře můžeme tento sýr využít v kuchyni opravdu všestranně. V Řecku jej často konzumují k snídani společně s bílým pečivem. Můžete jej ale přidat i do těstovin, zeleninových salátů, lze ho i zapékat s bramborami či masem.


Tento sýr je bohatý na vápník, vitamín B6 a B12 a také na selen, fosfor a zinek. Kromě jiného však obsahuje i větší množství soli, takže pokud chcete sůl omezit, doporučujeme vám před konzumací sýr opláchnout.

Tuňáková vejce


Tuňák našemu zdraví prospívá nejen díky tomu, že je bohatý na zdravé tuky. Ale najdeme v něm i vysoce kvalitní bílkoviny. Doporučuje se lidem, kteří chtějí zhubnout, a také těm, jenž jsou náchylnější k srdečním chorobám. Tuňák také pomáhá snižovat cholesterol.


Čerstvý tuňák je samozřejmě chutnější a výživnější, ale konzervované varianty se liší jen minimálně. Pokud se zaměříte na obsah tuků, tak konzervovaný tuňák je méně tučný, protože se vybírají druhy, které mají nízký obsah tuku. Navíc je maso před vložením do konzervy vařeno v osolené vodě, takže tím také ztratí nějaké to množství tuku.


#damejidlo-siroky 

přidejte na:

15. 03. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář