Bio kuřátko ála Coq au Vin

 

Další z receptů od Chefparade. Dnes přinášíme recept na Bio kuřátko ála Coq au Vin. Více receptů a také kurzy vaření naleznete na stránkách Chefparade.

 

                

Ingredience:

 

 

  • 2-3 bio kuřátka
  • 100 g slaniny
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 100 g šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml suchého červeného vína
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 2 lžíce rybízové marmelády
  • 2 lžíce oleje nebo sádla
  • ½ svazku tymiánu
  • ½ svazku rozmarýnu
  • bobkový list
  • sůl, pepř dle chuti

 

 

Postup:

1.     Očistěte kořenovou zeleninu a nakrájejte ji nahrubo.

 

2.     Saninu nakrájejte na nudličky a šalotku na poloviny.

 

 

 

 

 

3.   Na tuku opečte slaninu, přidejte nahrubo nakrájenou       kořenovou zeleninu, žampiony, šalotku a nakonec cukr.

 
 

4.    Za stálého míchání nechte vše zkaramelizovat, přidejte         svázané bylinky, bobkový list a posekaný česnek.

 

 

 

 

5.     Rozdělte kuřata na čtvrtiny a přidejte je do hrnce. Vše         podlijte červeným vínem a nechte jej asi o         polovinu redukovat.

 

6.     Po zredukování vína o ½ přilijte vývar, přidejte         marmeládu, osolte, opepřete a vše společně duste cca         90 minut.

 

 

 

 

 

7.     Hotové kuře vyjměte, přelijte omáčkou svařenou do         požadované konzistence. Podávejte s čerstvými         francouzskými bagetkami.

 

 

 

 

 

Tip: Používáte-li skutečného kohouta, neměl by být starší osmi měsíců, jinak bude maso tuhé i po několika hodinách varu.

Další varianta: Do základu lze přidat rozkrájené žampiony.

 

Kohouta můžete zaměnit za bažanta, koroptev nebo křepelku. V tom případě do základu přidejte celý pepř a nové koření.

přidejte na:

18. 07. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář