Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Blogy - stránka 19

Doplnění podobnosti zeleniny s lidskými orgány

Doplnění podobnosti zeleniny s lidskými orgány

11. 03. 2010

OPRAVDU  ZAJÍMAVÉ  PODOBNOSTI  A  INFORMACE  A   DOST   STARÉÚžasný pohled do minulosti civilizací byl potvrzený moderní vědou o výživě. Ukazuje se, že to, co bylo jednou nazvané „Doktrína znamení“, b...

Bílý sex

Bílý sex

09. 03. 2010

Ačkoliv se to nezdá,název mého příspěvku se jídla a kuchyní týká.Když jsem slyšela poprvé mluvit kamarádku o tom,že její muž praktikuje každý večer bílý sex,bylo mi hanba,ptát se na detaily.Jako slušně vychovaná starší dáma,jsem se snažila dané té...

Náhody?

Náhody?

08. 03. 2010

Mám problém-vy mi jistě poradíte.Nejsem si jistá,zda mě pronásleduje krutý osud či jsem jen pouze nešikovná.O co jde-vždy ,když čekám návštěvu,snažím se uvařit něco dobrého,ale ať se snažím jak se snažím,tak jídla,která běžně zvládám, se mi nedaří...

Historka trošku o jídle...

Historka trošku o jídle...

06. 03. 2010

Jako malou mě vychovávala babička s dědou.Bylo to překrásné dětství,dědeček mě miloval, jak jen to jde a dělal vše,abych byla šťastná.Pro příklad:ráno jsme se vzbudili a děda se ptá,co si dáme k snídani.Vymyslela jsem si párek.Děda nelenil,naložil...

A což teprve bylinky

A což teprve bylinky

05. 03. 2010

Teď jsem četla nový článek o květinách.Nemohu než bouřlivě souhlasit. I já tvrdím, že bez květin je pusto, studeno a neútulno. Mám několik druhů fíkusů (pouze ne Elasticu), pár sukulentů a kaktusů (krásně kvetou) , ovšem v kuchyni nesmí chybět byl...

Varné druhy brambor

Varné druhy brambor

04. 03. 2010

Brambory dnes již bezesporu patří mezi základní potraviny našich kuchyní. Na světě jich existuje značné množství odrůd - dokonce mají svou světovou databanku. Každý druh se hodí k něčemu jinému. Ale bez ohledu na tyto druhy my si vystačíme se zákl...

Další historky z kuchyně

Další historky z kuchyně

04. 03. 2010

Můj tchán je velice roztržitý intelektuál.Ve své profesi býval uznávanou kapacitou,ale v praktickém životě byl nepoužitelný.Posuďte sami:V 70letech se přestěhovali do domečku bez ústředního topení,kde pitná voda byla ze studánky ve sklepě.Jednou h...

Něco ke spalování

Něco ke spalování

03. 03. 2010

Ono se řekne, jídelníček i kaloricky zpracovaný. Je ovšem dobré mít na zřeteli, že tyto ůdaje jsou pouze informativní, neb každý jsme jinak nastavený. Někdo spaluje lépe, někdo má i genetickou vadu, která jej omezuje v příjmu kalorií, někdo je pou...

Léčivý kapr

Léčivý kapr

02. 03. 2010

Léčivý kapr - tak schválně, co Vás v této souvislosti napadá ? Mně se v první chvíli honily hlavou myšlenky na příznivé účinky složení rybího masa na lidský organismus, dietní rady apod. A co jsem se dočetla ? No přece toto: Léčivý kapr bude v pr...

Historka z kuchyně

Historka z kuchyně

02. 03. 2010

Mám pro vás malou historku z kuchyně.Můj muž není moc zběhlý v domácích pracích,většinu dělám já,ale co je jeho specialita-to je barvení perníčků.Tvrdí,že je to jejich rodinná tradice.Pečení přenechá mě a sám nastupuje až ve finále.Já vyklízím pol...

Voda - vskutku živá

Voda - vskutku živá

01. 03. 2010

Kdo by neznal pohádku o Zlatovlásce, která pomocí živé vody oživila Jiříka. Živá voda - je to vůbec možné ? Ale ano. Když si uvědomíme, že lidské tělo je tvořeno převážně z vody - v dětství až z 8O %, pak je jasné, že bez vody nelze žít. Kolem seb...

Všimli jste si ?

Všimli jste si ?

01. 03. 2010

Rajské jablíčko má čtyři komory a je červené. Srdce je také červené a má čtyři komory.  Všechny výzkumy dokazují, že rajčata jsou ta pravá potrava pro srdce a krev. Plátek mrkve vypadá jako lidské oko. Zornička, duhovka a paprskovité linky vypada...

BIO potraviny dle výsledků testů

BIO potraviny dle výsledků testů

01. 03. 2010

Studie BIO potraviny byla součástí šetření výzkumné agentury GfK Praha, s.r.o., které agentura zpracovala pro Ministerstvo zemědělství ČR. … výrobky s označením BIO  kupuje jen velmi úzká skupina spotřebitelů (v české populaci je ...

Pár rad do domácnosti

Pár rad do domácnosti

28. 02. 2010

Vaření: Pokud nechcete, aby kapr či jiná ryba "zaváněla" příliš bahnem či rybinou, namočte ji přes noc do mléka. Namočit do mléka lze i oschlé a okoralé tvrdé sýry (ne plesnivé), změknou a jdou dobře nastrouhat  a použít do jídla. Chcete mít kř...

Jak udržet maso čerstvé

Jak udržet maso čerstvé

28. 02. 2010

Znáte to - na chatě, při dlouhé cestě, nedejbože, když vypadne proud a je vypnutá lednička, případně je pokažená... Co se všemi těmi potravinami, aby se nezkazily, zejména co s masem ? Pomoc je jednoduchá. Stačí si vzpomenout na naše babičky. Pře...

Mikrovlnná trouba

Mikrovlnná trouba

28. 02. 2010

Pokrok nezastavíš. Spoustu práca za nás v kuchyni zastane technika. Jednou z možností je mikrovlnka. Kdo by ji neznal, sídlí snad už v každé domácnosti a dnes už nehrozí, že by si ji někdo spletl s radarem na měření rychlosti. Hodně lidí ji použív...

Co jíme, pokud to jíme

Co jíme, pokud to jíme

28. 02. 2010

Co všechno se přidává do potravin? ● Aditiva jsou různé přídavné látky v potravinách ● Prodlužují jejich trvanlivost, upravují vzhled a chuť AROMATA zlepšují chuť konzervovaných látek NEJČASTĚJŠÍ: Glutamát draselný E 622 a gluta...

Konečně trochu informací o bramborech.

Konečně trochu informací o bramborech.

27. 02. 2010

V některých obchodech se začaly prodávat balené brambory, které již rovnou mají napsáno na vkusném obalu, k jakému účelu se hodí. Konečně! Zeptat se prodavače v marketu bylo víc než zbytečné a hodina hledání příslušné osoby promrhaný čas, proto...

Zamyšlení

Zamyšlení

26. 02. 2010

Tak si tak čtu v těch našich příspěvcích, a říkám si, jestli si vůbec uvědomujeme jak krásný máme jazyk, a co vše s ním můžeme vyjádřit. Vždyť i ty recepty nemusí být pouze strohým výčtem surovin a návodem jak dál. Určitě jde do nich vložit i troc...

Nádobí  ZEPTER

Nádobí ZEPTER

25. 02. 2010

No, kdo by ho neznal, již z éry předváděcích akcí Zepteru, Rainbowu, ovčích peřin. Vše zdravotně nezávadné, jedinečné, nejlepší, dožijete se ve zdraví 100 let a to minimálně, ale ty ceny. Pokud vím, předváděcí akce jsou stále, ale chci se teď vě...

Jak zdravě jíst

Jak zdravě jíst

23. 02. 2010

Jak zdravě jíst ? Nejlépe je přidržet se jídel našich předků, neboť tyto kombinace máme v genech a tělo je na ně zvyklé. Podstatným problémem naší stravy je, že 80 procent potravin tělo překyseluje, Mezi hlavní viníky překyselení patří maso, sladk...

Co s ním?

Co s ním?

18. 02. 2010

Také to znáte - obalujete třeba řízky a zbyde vám trochu vajíčka. Co s ním ? Vyhodit je to škoda, obalit už není co. Máme-li v plánu připravit třeba míchaná vajíčka, je po starosti, Ale když ne ? Já postupuji takto: do zbytku vajíčka přidám troch...

Zázračný zázvor

Zázračný zázvor

15. 02. 2010

Ano, zázvor je vskutku zázračný. Pomáhá snad na všechny neduhy - pohybového aparátu, zažívacího ústrojí, při bolestech hlavy, proti nachlazení, při hubnutí.... Obsahuje totiž gingeroly, což jsou právě ty látky, které způsobují jeho ostrou chuť, no...

Surimi

Surimi

12. 02. 2010

Řada lidí miluje krabí maso. I já k nim patřím, i když ještě raději mám langustu. No a pak v lecjakém supermarketu uvidíte krabí tyčinky. Kdo by si ale myslel, že jsou skutečně z krabího masa, tak by se velmi, ale velmi mýlil. Jejich maso je tzv. ...

Úroveň našeho zdravotnictví

Úroveň našeho zdravotnictví

12. 02. 2010

Nedá mi sem nenapsat, co jsem dnes zažila. Manžel měl chřipku a já  - ač na tyto věci netrpím, měla jsem ji jednou za život a stála za to!, jsem cosi asi chytila. Ale pro změnu na průdušky. Kašlala jsem, únava, teplota, tak jsem si vzala dva dny ...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...