Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Blogy - stránka 21

Deja vu

Deja vu

03. 01. 2010

Ten hrad jako bych už někdy viděla....V kterém století já tam bydlela?Je plný krásy, tajemna a záhady,já sleduji ho a mění se mi nálady.Ten západ slunce býval tehdy, dnes,jako by se na obloze konal ples.Ne, to není světlic roj,toť přírodní je ...

Veselého Silvestra a vstup do nového roku pravou nohou

Veselého Silvestra a vstup do nového roku pravou nohou

31. 12. 2009

Přeji vám všem, našim milým adminům, kteří toho nemají zrovna málo,  i nám spokojeným uživatelkám a spolutvůrkyním, hodně všeho dobrého co život nabízí po celý příští rok. Ale přesto - klikněte si na obrázek, pro jistotu...

Dobré rady zkušeného odborníka na hubnutí

Dobré rady zkušeného odborníka na hubnutí

31. 12. 2009

Jak poznat, zda je potravina pro mlsání při hubnutí vhodná? A jak snadno udělat ze zakázaného mlsání dietní mlsání? Podle čeho se vlastně pozná, zda je potravina při hubnutí vhodná nebo ne? Jak už jste asi slyšel(a), existuje tzv. glykemick...

Silvestr budiž pestr - ale nemusíte se opíjet....

Silvestr budiž pestr - ale nemusíte se opíjet....

29. 12. 2009

Když něco slavíme, v této zemi u toho zcela jistě nesmí chybět alkohol. Zvlášť o  silvestrovské noci  se slaví hodně a dlouho, jí se hodně a dlouho a zase pije, jako by šlo o poslední hostinu Páně. Zkuste to letos jinak. Pijte hodně, ale co se ...

Základní druhy nádobí

Základní druhy nádobí

28. 12. 2009

Pro čtyřčlenou rodinu pořizujeme po šesti kusech od každého druhu nádobí. Slavnostní servis pak bývá pro šest nebo dvanáct osob. Talíř klubový - k podkládání talířů na hlavní chod, používá se spíše v restauracích (průměr 30 cm) Talíř mělký - na ...

Není dárek jako dárek, tomuhle já říkám "dárek"

Není dárek jako dárek, tomuhle já říkám "dárek"

27. 12. 2009

Milé dámy a návštěvnice tohoto serveru. Abyste si patřičně vážily těchto webových stránek a chovaly se stejně slušně korektně jako ony, dovolím si vím napsat pár poučných, ba dovolím si tvrdit, varovných slov. Jsem milovnice Coca-Coly, leč je na ...

Křehčené maso - nový fenomén doby

Křehčené maso - nový fenomén doby

26. 12. 2009

V obchodech se usídlil nový fenomén: maso, které není masem Praha - Vypadá to jako maso, ale není to maso. Co to tedy je? Masný polotovar, který se prodává pod názvem "křehčené maso". Obvykle bývá levnější, než maso klasické a tomu, kdo si ...

Moje skúsenosti s touto stránkou

Moje skúsenosti s touto stránkou

20. 12. 2009

Chcela by som Vám povedať,že podľa mňa je táto stránka veľmi dobre spracovaná.Som ale smutná,že takúto stránku nemáme aj na Slovensku.Vidím,že Česi sú fakt lepší ...A chcem sa poďakovať za darčeky,ktoré mi z tejto stránky prišli.So fakt rada a dúf...

Domácí čaje

Domácí čaje

07. 12. 2009

LÍPA: Působí léčivě na spousty chorob. Lipové listy se dříve vkládaly do úst, aby se zabránilo tvorbě puchýřků, šťáva z nich měla zabránit vypadávání vlasů. Ano, jistý drobný efekt v tomto případě lípa má. My ale víme, že aftů v ústech se daleko ...

Nemoci a jejich léčba

Nemoci a jejich léčba

06. 12. 2009

Dovolila jsem si v této době, kdy nás napadají různé choroby, dát sem několik - dost ... lidových a osvědčených rad. Jen nevím zda je to možné, v opačném případě prosím adminy o smazání příspěvku. Léta se tímto zabývám a mám mnoho účinných receptů...

114 dobrých rad, tipů a triků do kuchyně

114 dobrých rad, tipů a triků do kuchyně

01. 12. 2009

Rady a triky nejsou sice můj výtvor, ale někdo mi to poslal do mailu a ráda bych se o to podělila, protože by se to každé z vás mohlo hodit. Uvedla bych zdroj, ale je to jedna z klasických prezentací bez autora, které chodí poštou. Pudink ...

Palička či váleček na maso?

Palička či váleček na maso?

22. 11. 2009

Konečně jsem našla rubriku, kde se mohu prezentovat s svým novým objevem! Potřebovala jsem paličku ma maso. Namísto toho mi nabídli váleček. Prvně jsem nevěřícně zírala, ale pak koupila. Většinou klepu maso přes plastový pytlík, ale tohle není...

Nabanánujte se

Nabanánujte se

11. 11. 2009

NABANÁNUJTE SE! Profesor na hodině fyziologie hovořil se studenty o banánech. Použil slovní spojení "nabanánovat se"  které vychází z účinků banánů na mozek. Čti: Nikdy nedávej banán do chladničky!!! Toto je zajímavé. Když si pře...

8 fíglů jak přežít zimu

8 fíglů jak přežít zimu

29. 10. 2009

8 fíglů, jak přežít zimu bez nemocí 1. Pomocník z domácnosti: Olivový olej Jak pomáhá: Zvláčňuje popraskané ruce a rty Předtím, než vyjdete do zimy, potřete si ruce a rty olivovým olejem. Funguje také obyčejné máslo či margarín, ale na rozd...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku s...

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Výborné vánoční perníčky (hned měkké)

Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme na cca 0.5 cm a vykrajujeme různé tvary. Položím...

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí k huse či kachně

Červené zelí si na jemno nakrájíme a přidáme k na jemno nastrouhané (oloupané a vyjádřené) jablko. Podlijem...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule n...

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...