Boží hody s vepřovým masem

Boží hod, spadající pod datum 25. prosince, je tradičně věnován návštěvám našich příbuzných a známých, kdy většinu těchto návštěv, jak je zřejmé z názvu onoho dne, doprovázejí hody. Pro Českou republiku platí tři nejčastější jídla, mezi kterými najdete také vepřovou pečeni, jejíž velice chutné recepty máme pro vás právě ke shlédnutí.  

#chefparade-siroky 

Kořeněná vepřová pečeně

Tradiční kousek vepřového masa, podlitý vínem a bobkovým listem, je velmi jednoduchou, ale delikátní kombinací, která vyžaduje časovou přípravu i trpělivost. Marinování je postup, při kterém se jednotlivé kousky nakládají do směsi koření, oleje, či vína, kdy maso ne jen vstřebává chuť a vůni, ale také dochází k jeho změkčení. Vánoční pečeně se tímto způsobem přípravy stane delikátním terčem útoků ze stran vašich návštěvníků!





Frankfurtská vepřová kýta

Vepřová kýta je jeden z nejlibovějších kousků vepřového masa, které nevyžaduje žádné čistění, ořezávání ani žádné jiné úpravy, ale je potřeba zacházet s masem jemně. Vaše péče se vám vrátí v chuti výsledného jídla. Tak proč rovnou nevyzkoušet Frankfurtskou vepřovou kýtu? Chuť masa vás bude doprovázet i v unikátně vytvořené omáčce se smetanovým zakončením.





Máte více strávníků a nemáte už nic jiného, než méně tradiční kousek vepřového? Stále můžete povzbudit chuťové pohárky. Nebojte se i takovýto kousek použít. Vyzkoušejte snadnou masovou roládu z jedné velké porce vepřového s náplní tvořenou z pestrého výběru zeleniny, masa a dalších živočišných produktů.








#tescoma-siroky
přidejte na:

13. 12. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář