Carving cup Slovakia 2010

19882_small

Od 21. do 24. ledna v Bratislavě v rámci výstavy Danubius Gastro proběhl 4. ročník soutěže v dekorativním vyřezávání ovoce a zeleniny CARVING CUP SLOVAKIA. Soutěž organizovala firma Czech Carving Studio ve spolupráci se Slovenským svazem kuchařů a cukrářů (SZKC).

 

Letošní ročník se lišil tím, že byla vyhlášena jen jedna kategorie a zúčastnili se převážně mladí řezbáři. Nicméně mnozí předvedli velmi zajímavé kompozice. Favoritka soutěže Žofie Hajková a vítězka loňského ročníku skončila na druhém místě za Josefem Hajnalou ze Šuran, což bylo asi největší překvapení. Komise upřednostnila při hodnocení především celkový dojem a ucelenost prvků. Na třetím místě skončil Ladislav Votroubek z Poličky.

V odborné komisi byli Luděk Procházka a Miloš Skořepa.

 

19883_mediumV průběhu tří dní probíhaly ukázky carvingu v podání tří řezbářů (Hajková Žofie, Chalúpek Tomáš a Skořepa Miloš) připravujících se na letošní Culinary World Cup v Lucembursku.

 

Bratislavská soutěž byla prvním podnikem z nově zavedeného seriálu JUNIORSKÁ CARVINGOVÁ EXTRALIGA, která zahrnuje pět akcí. Každá kategorie, zařazená do seriálu, bude mít koeficient, na základě kterého se budou průběžně bodovat mladí řezbáři nejen dle umístění, ale také dle kvality soutěže a účasti. Je to další novinka, která by mohla přispět k tomu, aby nejlepší junioři uspěli i při zahraničních soutěžích jako je Culinary World Cup nebo světová kuchařská olympiáda, příp. Mistrovství Evropy v carvingu

 

Hlavními partnery byly firmy Nestlé Česko s.r.o., Čerozfrucht s.r.o., dalšími partnery Incheba a.s.

 

Luděk Procházka

odborný garant soutěže

 

19886_medium

19888_medium

přidejte na:
Šéfredaktor

31. 01. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Roxana
Já do nejhorší smrti nepochopím, jak tohle někdo dokáže udělat a pokaždé je mi takových věcí líto, protože jejich krása netrvá věčně.

Roxana 31. 01. 2010, 18:22

Chybějící obrázek
A já zase říkám lepší potom sníst než celé vyhodit :-)

01. 02. 2010, 00:07

Roxana
Já jsem neřekla, že bych to vyhazovala! Jen že ta krása rychle pomíjí.

Roxana 01. 02. 2010, 19:04

tepito
Nádhera-šikovné ručičky.

tepito 02. 02. 2010, 09:18