Cesta ke zdraví, to je smoothie

Většina z nás vyznává zdravý životní styl, ať už jde o pohybovou činnost nebo o zdravé stravování. A co takhle udělat si domácí smoothie? Jde to jednoduše a rychle. 

O co se vlastně jedná? 

Smoothie je mixovaný nápoj z čerstvého ovoce nebo zeleniny, ale také kombinace obojího. Ve Středomoří již po několik staletí konzumovali lidé tento ovocný nápoj. Ve Spojených státech se stalo častým pokrmem až ve 20. století. Smoothie začalo získávat stále více svých příznivců, z důvodu, že se lidé začali více zajímat o zdravou stravu. Připravit si jej můžete mnoha způsoby, záleží pouze a jen na vás. Při přípravě lze využít jeden nebo více druhů ovoce či zeleniny. Namixovat si můžete také kombinaci ovoce a zeleniny. Můžete také přidat jogurt, mražené ovoce, med, drcený led. kousky čokolády, oříšky nebo ovesné vločky a nakonec vše přisladit cukrem. Na přípravu vám bude stačit obyčejný mixér nebo můžete použít odšťavňovač. Výživný hustý koktejl může posloužit jako vydatná svačinka nebo rychlá snídaně. 


Smoothie si můžete namíchat dle chuti v každém ročním období. Hlavně díky širokému výběru ovoce a zeleniny na našem trhu. Ovoce můžete kombinovat i s listovou zeleninou. Ovoce smíchejte s pár listy ledového salátu nebo pekingského zelí. Zrovna tyhle saláty mají protizánětlivé účinky. Pokud přidáte rukolu, uděláte svému tělu velmi dobře. Dodá vám dostatek železa. Zeleninové smoothie je vynikající na imunitu. Velmi často je využíváno při přechodech počasí, kdy je lidské tělo oslabeno. Je ideální jako součást zdravého životního stylu. Je to také možnost dostat do sebe potřebnou dávku vitamínů. Díky rozmanitým variantám ovoce a zeleniny můžeme připravit lahodný nápoj, jenž dodá tělu mnoho vitamínů, vlákniny, minerálních látek a enzymů. Ve vhodné kombinaci lze podávat i lidem s redukční dietou a diabetesem. 

Ovoce a zelenina je pro naše zdraví a správnou životosprávu velmi prospěšná. Mixované nápoje jsou zdravější než kupované džusy. Jsou bez barviv a chemických konzervantů. Zkuste si je připravit sami a zjistíte, že chutnají skvěle. Vždyť co bychom pro své tělo a hlavně zdraví neudělali. Přeji vám dobrou chuť.


přidejte na:

05. 06. 2015

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář