Chléb v hlavní roli

Potravina, která neodmyslitelně patří do našich životů, a bez které by se většina z nás neobešla. Ano, řeč je o chlebu. Pro někoho samozřejmost, pro jiného pochoutka, která nezevšední. Lidé po celém světě jej připravují již více než tisíc let a zmínky o něm najdeme v písních i básních, pořekadlech i lidových moudrostech. Nakladatelství Smart Press pro vás připravilo unikátní kuchařku s názvem „Chléb v hlavní roli“, věnovanou právě tomuto oblíbenému pečivu. Tato inspirativní kniha vás přesvědčí o tom, že i z chleba můžete vytvořit nápaditá a velmi chutná jídla, kterými ohromíte celou vaší rodinu i hosty.
 

48421_mediumKniha vznikla za přispění hned několika stran, které se svou vzájemnou spoluprácí ideálně doplnily. Nakladatelství Smart Press chtělo již dlouho dobu připravit publikaci věnovanou pečivu, která chutná snad každému – chlebu. Jen vhodnou autorku stále ne a ne nalézt. Milena Volfová, přední česká foodstylistka, shodou náhod v té době přemýšlela o možnosti vydat svou vlastní kuchařku, ale nemohla najít vhodné téma. Až zajímavý námět společnosti Smart Press ji přesvědčil, a tak se mohla pustit do vzrušující práce. Penam, přední značka pekárenských a mlýnských výrobků se rozhodla tento projekt podpořit. Díky nim se nyní můžete inspirovat lahůdkami z jedinečné chlebové kuchařky. Přípravy se vedle Mileny Volfové ujala i Alena Hrbková (fotografka) a Lenka Al-Šaríf Nettlová (grafička).

48381_mediumNa co se můžete v nové knize těšit? Poradí jak upéct chleba, houstičky a ostatní druhy pečiva, ale také ukáže spoustu dalších variací – například plněné chleby či chléb nasladko. Zaměstnané ženy zde najdou skvělou inspiraci, jak připravit všední večeři pro rodinu rychle a bez velké námahy. Nabízí také spoustu zajímavých receptů. Napadlo by vás, že i koupený nebo včera upečený chléb můžete použít jako výchozí surovinu pro přípravu koláčů, cheesecaků a dalších lahůdek? Milena Volfová vám ve své kuchařce dokáže, že i z chleba lze vytvořit originální a chutné recepty, díky kterým se stanete hvězdnou hostitelkou. Vyzkoušejte např. originální sýrový chléb, jehož recept naleznete ZDE.

Při přípravě knihy se ukázalo, že z chleba se dá vytvořit tolik receptů, že by zaplnily nejen jednu, ale hned dvě knihy. Kuchařka „Chléb v hlavní roli“ tak obsahuje jen ty nejlepší recepty osobně ověřené samotnou autorkou. Ptáte se, podle čeho je do kuchařky vybírala? Třeba i podle toho, jak rychle po focení zmizela chlebová pochoutka ze stolu.

48383_medium„Je mi velkou ctí, že se mohu stát kmotrou tak vynikající kuchařky. Již jsem měla možnost do nové knihy nahlédnout a už se těším na to, až recepty vyzkouším doma s rodinou,“ dodává na adresu kuchařky Chléb v hlavní roli její kmotra, oblíbená herečka Lucie Benešová.

Ať už chceme nebo ne, chléb je neodmyslitelnou součástí našich životů a recepty z něj budou chutnat všem bez rozdílu věku. Zvlášť pokud jsou připraveny s láskou, vášní a obrovským nasazením jako ty v kuchařce „Chléb v hlavní roli“. Věříme, že v nové knize naleznete spoustu zajímavé inspirace a dobrých rad pro pohoštění vašich nejmilejších.


Milena Volfová
Milena Volfová je přední českou foodstylistkou. Pracuje pro redakce lifestylových časopisů (začínala v Praktické ženě, pak následoval Apetit, Marianne a Marianne Bydlení a Elle). Podílela se na přípravě kuchařek Jitky Rákosníkové, Kluci v akci, S Italem v kuchyni a zároveň je i „dvorní foodstylistkou“ nakladatelství Smart Press. Kuchařka o chlebu je její knižní prvotinou – a hned v ní ukazuje, jak bohatou má sbírku báječných, chutných a snadných receptů.


Alena Hrbková

Alena Hrbková patří k nejlepším českým fotografům jídla. Spolupracovala s časopisem Albert Magazín a s redakcemi lifestylových titulů (Apetit, Elle, Marianne a Marianne Bydlení, Můj dům a další). Nafotila i mnoho kuchařek (kuchařky Jitky Rákosníkové, kuchařka restaurace Kampa Park, Kluci v akci, nyní nová kniha Zdeňka Pohlreicha „Prostřeno bez servítků“, 12 knih pro německý knižní trh). Zároveň vytvořila také fotografie pro několik kuchařek nakladatelství Smart Press (Biokuchařka Hanky Zemanové, edice Jídlo jako lék). Kromě jídla fotí také divadlo, je autorkou fotografií na plakátech Městských divadel pražských a divadelních fotografií Luby Skořepové v její knize Tajnosti herecké a historky rozverné.
 

Kniha vznikla s podporou značky PENAM. Děkujeme.

 

Nakladatelství Smart Press vydává úspěšné původní české kuchařky s výjimečnou grafickou úpravou a atraktivními fotografiemi, z nichž mnohé se staly bestsellery: Biokuchařka a BioAbecedář Hanky Zemanové, Kuchařka pro dceru Jany Zatloukalové (bestsellerem již po třech týdnech prodeje), její pokračování Vánoční Kuchařka pro dceru, Kuchařka Zpátky domů Hanky Michopulu (vyšla již ve dvou vydáních), Olivová, Mořská a Sladkovodní kuchařka z edice Jídlo jako lék.

přidejte na:
Šéfredaktor

29. 10. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
že by další cena do soutěže? Určitě by se dobře vyjimala v me knihovne :-)

Vera 29. 10. 2010, 19:07