Co jíst v březnu? Máme pro vás 7 potravin, které byste na pultech neměli minout!

NOVÉ BRAMBORYCo jíst v březnu? Máme pro vás 7 potravin, které byste na pultech neměli minout!

Brambory jsou nedílnou součástí našich jídelníčků a právě v březnu se na pulty dostávají takzvané nové brambory. Ty obsahují řadu prospěšných látek, zejména vitaminy A, B nebo C a minerály jako hořčík, draslík nebo železo.

ČEKANKA

Čekanka je blahodárná potravina, která bývá velmi často opomíjená. Její pravidelná konzumace vede k zlepšení stavu zažívání a částečně působí i jako antioxidant, který pomáhá vylučovat z těla škodlivé látky. Mimo jiné také obsahuje řadu minerálních látek jako je hořčík, železo, draslík nebo fosfor.

KAPUSTACo jíst v březnu? Máme pro vás 7 potravin, které byste na pultech neměli minout!

Ač to tak nemusí na první pohled působit, podle kalendáře se k nám pomalu ale jistě blíží jaro. Konečně se můžeme opět vymanit z těžkých a hutných jídel a přejít na trochu odlehčenou stravu. Kapusta je k tomu jako dělaná. Obsahuje vitaminy typu B a C nebo vitamin E. Navíc pomáhá posilovat imunity a zároveň obsahuje i příjemné množství vlákniny.

BATÁTY

Batáty mají svou typicky nasládlou příchuť, díky čemuž si vysloužily přezdívku „sladké brambory“. Jsou bohaté na rozpustnou vlákninu a pokud je budete konzumovat i se slupkou, tak do svého těla dostanete i výborné množství vlákniny nerozpustné, která má blahodárné účinky na střevní mikroflóru. 

POLNÍČEK

I v březnu se stále hodí udržovat aktivní imunitní systém a polníček je jako stvořený k tomu, aby vám s tím pomohl. Tato pochoutka je zdrojem hořčíku, železa, beta-karotenu, kyseliny listové a vitaminu A, C a E čímž se z něj stává superpotravina, která by rozhodně neměla být zapomenuta.

ŘEŘICHACo jíst v březnu? Máme pro vás 7 potravin, které byste na pultech neměli minout!

Řeřicha je bylinka výborná do salátů nebo jako doplněk na chleba s máslem nebo tvarohovou/fazolovou pomazánkou. Dá se jednoduše pěstovat doma, díky čemuž můžete mít při sobě efektivní posilovač imunity, zdroj vlákniny a antioxidant.

přidejte na:
Šéfredaktor

03. 03. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář