Čočkové speciality

V čočce se skrývají důležité vitamíny - A, B, C a E. Navíc je i bohatým zdrojem vápníku, železa, ale zároveň neobsahuje žádný tuk. Takže pokud se chcete zbavit nějakých těch kil navíc, zkuste ji do svého jídelníčku zařadit častěji.

#tescoma-velmi-siroky 

Staročeská čočková omáčka s knedlíkem


Bobkový list možná někteří znají spíše jako vavřín. Pomáhá tělu zbavit se veškerých usazenin a solí kyseliny močové, což prospívá nejen celému tělu, ale především našim kloubům.


Zvyšuje chuť k jídlu a pomáhá zlepšit zažívání. Jako obklad se nejčastěji používá při revmatických bolestech. A věděli jste, že je přírodním protijedem vůči nejrůznějším jedům? Kromě jiného reguluje i hladinu cukru v krvi a také pomáhá při léčbě dny.


Čočka po brněnsku

Ne všichni mají rádi čočku, protože způsobuje nepříjemné nadýmání. Ale pokud si na této vitamínové bombě chcete přeci jen pochutnat, ale máte strach z nadýmání, zkuste nahradit klasickou hnědou čočku tou červenou. Ta je totiž vhodná i pro těhotné či kojící ženy. Z čočky si můžete připravit skvělé omáčky, polévky, saláty nebo i pomazánky.




Čočka s cuketou

Pokud si cuketu upravíte správně a jemně, může být obrovským přínosem v mnoha redukčních jídelníčcích. Obsahuje totiž spoustu vody a kromě jiného je bohatá především na vlákninu. Pomáhá s překyselením organismu, zmírňuje stres a mohou ji konzumovat i těhotné ženy. Díky kyselině listové podporuje správný vývoj plodu a výrazně pomáhá snížit i riziko potratu.




Thajská čočková polévka

Zázvor výrazně pomáhá zlepšit trávení, je skvělým pomocníkem při kinetóze, mořské nemoci a dalším nevolnostem a celkově posiluje naši imunitu. Zázvor obsahuje spoustu rozličných sloučenin, jenž pomáhají především při astmatu. Má silné antioxidační účinky a je určitou prevencí proti vzniku Alzheimerovy choroby a dalších degenerativních onemocnění mozku.







#damejidlo-siroky 
přidejte na:

03. 10. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
turecku sosovicovu s oranzovej cocky:)

Ejha 16. 02. 2018, 01:09