Čokoládový koláč 3x jinak

Přinášíme 3 fantastické recepty na čokoládové koláče. Myslíte si, že čokoláda je nezdravou surovinou? Ale kdepak. Jen si musíte vybírat čokolády, které jsou vyráběny z kvalitních surovin. Sice je trochu dražší, ale za to vám v menším množství neublíží. Májové a Aztékové pili hořkou čokoládu, zatímco Evropané ještě ani neznali Ameriku. První továrna na čokoládu byla postavena až o 400 let později. A první reklama na čokoládu vyšla až v roce 1657 v anglických novinách. Kvalitní čokoláda je díky kakaovým bobům považována za vitamínovou bombu. Je bohatá nejen na vitamín A, B, C a E, ale obsahuje i kyselinu pantotenovou, vápník, hořčík, železo, mangan, flavonoidy (antioxidanty), draslík a další prospěšné látky.

#chefparade-siroky 

Gateau au chocolat (čokoládový koláč)

Máslo vzniká stloukáním smetany. Dříve se to provádělo v máselnicích, dnes ve stloukacích strojích. Máslo patří do živočišných, mléčných tuků. Máslo se ve všech kuchyních hojně využívá.


Používá se při výrobě pomazánek, krémů, polev, jíšek, přidává se i do pečiva, moučníků, halušek, noků, do zeleninových a bramborových pokrmů i na maso a ryby. Můžete si z něj připravit i ochucené máslo - třeba bylinkové, sardelové a podobně.


Kakaovo-tvarohový koláč

Tvaroh patří mezi dietní suroviny, jelikož kalorická hodnota polotučného tvarohu (100 g) je přibližně 460 kJ. Pokud si chcete udržet štíhlou linii, zkuste místo tavených a smetanových sýrů konzumovat tvaroh.


Díky mléčným bílkovinám je lehce stravitelný, obsahuje vyvážené množství aminokyselin a vápník, který prospívá našemu zdraví. Děti potřebují dostatek vápníku v období růstu a my ostatní jsme tak chráněni před zubními kazy a osteoporózou.

Čokoládový koláč z listového těsta

Pokud byste si chtěli sami vyrobit listové těsto, tak vás chceme upozornit, že je ze všech těst asi nejsložitější, co se přípravy týče. Jestli jste v kuchyni začátečník, raději si ho kupte v obchodě. 


Seženete jej v mražené či chlazené variantě. Ušetříte tak spoustu času. Listové těsto je vděčnou surovinou, neboť z něj během chvilky můžete připravit opravdové lahůdky. Náplň můžete zvolit jak sladkou, tak i slanou.




přidejte na:

20. 12. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář