Čtyři nejdražší restaurace, v kterých mrknutím oka utratíte svou měsíční výplatu!

Patříte-li mezi gastronomické nadšence, určitě vám nevadí připlatit si jednou za čas za opravdu kvalitní kousek masa nebo za pocit, že vyzkoušíte něco úplně nového. Některé gastro zážitky vás ale bez mrknutí oka dokážou připravit o průměrnou měsíční mzdu v České republice! V kterých restauracích za kus masa nebo zmrzlinový pohár přijdete o víc jak patnáct tisíc korun? To se dozvíte v našem dnešním článku!

MASA – NEW YORKČtyři nejdražší restaurace, v kterých mrknutím oka utratíte svou měsíční výplatu!

Vydáte-li se na průzkum New Yorku se zbytečnými 8 000 korun, můžete navštívit vyhlášenou restauraci Masa, která se specializuje na Sushi. Součástí celého menu jsou 2 – 3 předkrmy, 20 – 25 druhů sushi a záruka čerstvosti. Hlavní výjimečností restaurace Masa je totiž dovoz surovin přímo z Japonska! A to každý den!

ARAGAWA – TOKYO

Pokud dáváte přednost raději pořádnému kusu masa, můžete vyrazit do japonské restaurace Aragawa, kde dostanete jednoznačně nejdražší steak na světě. V přepočtu za něj totiž zaplatíte zhruba 7 500 Kč! Důvod této astronomické ceny je jednoduchý – maso totiž pochází ze speciálního druhu skotu Wagyu, které je extrémně jemné a chutné. Ten nejlepší kousek pak nese označení Kobe a z Japonska se nesmí vůbec vyvážet.Čtyři nejdražší restaurace, v kterých mrknutím oka utratíte svou měsíční výplatu!

Cena masa se odvíjí nejen od kvality, ale také péče, kterou dobytek v průběhu života dostane. Kromě krmiva, do kterého je přiléváno pivo, dostává dobytek pravidelnou ruční masáž, která údajně zlepšuje texturu masa.

SERENDIPITY 3 – NEW YORK

Milujete-li sladké, můžete se zastavit v restauraci Serendipity 3, která vás ohromí svým speciálním zmrzlinovým pohárem Grand Opulence Sundae. Ale pozor! Připravte se, že za ledovou dobrotu dáte s přehledem 20 000 Kč!

Cukráři, kteří zmrzlinový pohár vytvořili, do něj dali opravdu to nejlepší. Tak například tahitskou vanilkovou zmrzlinu, madagaskarskou vanilku, jedlé třiadvaceti-karátové zlato a nejdražší čokoládu na světě! Vrcholem všeho je pak na špičce posazená mistička se zlatým kaviárem. Čtyři nejdražší restaurace, v kterých mrknutím oka utratíte svou měsíční výplatu!

Zmrzlina se díky své ceně zapsala i do Guinessovy knihy rekordů a ti, kteří jej chtějí i přes vysokou cenu ochutnat, si jej musí objednat i několik dní dopředu!

přidejte na:
Šéfredaktor

08. 07. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář