Domácí kokosové Bounty tyčinky a Raffaelo

Vyrobte si domácí Bounty tyčinky a Raffaelo bonbony. Tyto oblíbené delikatesy si můžete připravit jednoduše doma. Jsou stejně chutné a nemusíte za ně utrácet nehorázné peníze. Poradíme vám, jak si je v pohodli domova jednoduše vyrobit. Přizvěte dceru, maminku nebo babičku a společně tvořte tyto jednoduché laskominy.

#chefparade-siroky 

Domácí tyčinky bounty jsou prostě neodolatelné (cca 25 ks)


  • Strouhaný kokos - 200 g

  • Slazené kondenzované mléko - 1 plechovka (400 g)

  • Mléčná čokoláda - 300 g (měla by být kvalitní)


Tyto fantastické tyčinky si připravíte z pouhých 3 ingrediencí a příprava je opravdu snadná. Kokos promíchejte s kondenzovaným mlékem a pak si namočte ruce a začněte ručně tvarovat malé tyčinky. Když si je namočíte vodou, nebude se vám kokosová hmota lepit na ruce. Směs vždy pořádně stlačte, aby držela požadovaný tvar. Položte jednotlivé kousky na pečící papír a dejte do mrazáku.


Po 1 hodině je vyndejte z mrazáku a začněte si rozpouštět čokoládu ve vodní lázni. Můžete to udělat i v mikrovlnce, ale musíte čokoládu promíchat každých 30 vteřin. Pak si připravte 2 vidličky a opatrně naberte kokosovou tyčinku. Obalte ji v čokoládě a opět položte na pečící papír, aby zatuhla. Pokud si chcete na tyčinkách vytvořit typické vlnkování, pomozte si vidličkou. Po ztuhnutí čokolády už můžete ochutnávat.


Vyzkoušejte i jemné kokosové potěšení jménem raffaelo (cca 45 ks)


  • Slazené kondenzované mléko - 1 plechovka (400 g)

  • Strouhaný kokos - 200 g (+ malé množství na obalení)

  • Celé mandle - 1 balíček


Do velké mísy si nalijte kondenzované mléko a přidejte kokos. Kondenzované mléko předtím nemusíte vařit, jen otevřete plechovku a nalijte ho do mísy. Těsto zpracujte rukama, musí být tvárné. Mísu přikryjte potravinářskou fólií a dejte ji do lednice. Nechte ji tam několik hodin (ideálně přes noc), aby krásně ztuhla.


Na druhý den si vyndejte směs z ledničky. Pak si mandle spařte vroucí vodou a oloupejte. Pak z těsta tvořte kuličky, zabalte dovnitř 1 mandli a obalte je v kokosu. Nakonec je vložte do papírového košíčku a skladujte v lednici, kde by vám měly vydržet několik týdnů.


#damejidlo-siroky 
přidejte na:

21. 12. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář