Domácí ochucené máslo

Máslo koupené v obchodě chutná jinak než to domácí. Výroba domácího másla sice nevychází o tolik levněji, ale za odměnu si pak můžete vychutnat čerstvou a voňavou pochoutku.

#tescoma-velmi-siroky 

Chuťově je určitě lepší máslo připravené doma, protože víte, co jste k jeho výrobě použili. A nemusíte si připravovat jen tak obyčejné máslo. Můžete vyzkoušet naše 4 báječné tipy na ochucené máslo. Jistě vám budou chutnat.

Domácí bylinkové máslo

Pažitce se lidově říká šnytlík. Tato nenáročná zelená rostlinka má bílé či fialové květy. Využíváme ji především v kuchyni, ale používá se také k různým léčebným účelům. Chuťově připomíná cibuli, také je tak ostrá.


Pažitka je bohatá na vitamín B, C, D a E. Po vytrhnutí rychle usychá a ztrácí cenné látky. Přidáváme ji do pomazánek, při výrobě ochuceného másla, do zálivek, slaného pečiva, omáček, karbanátků, omelet, do salátů a bramborových jídel a podobně.



Medové máslo

Med neslouží jen jako sladidlo, ale používá se i jako lék či kosmetický přípravek. Med můžete přidat i do různých pokrmů, které hodláte tepelně upravovat. 


Pokud si rádi sladíte čaj nebo kávu, zkuste místo cukru použít malé množství medu. Med je oproti bílému cukru rozhodně zdravější variantou. Med je využíván při výrobě koláčů, pečiva, zákusků i při přípravě masa. Ochucujeme s ním i jogurty či mléko, ale také zeleninové pokrmy.

Máslo brynzové

Máte rádi brynzu? Je to hrudkovitý sýr, který je vyráběn z ovčího sýra. Používá se především ve slovenské národní kuchyni. Pokud držíte dietu, rozhodně se tomuto sýru vyhněte, neboť obsahuje spoustu tuku.


Tradičním slovenským receptem jsou halušky s brynzou. Přidává se i do polévek, omáček, do salátů či k rybám, masům a bramborám. Brynzou se plní i pirohy, koláče nebo se z nich připravuje omeleta, placek, palačinky a podobně.



Sardelové máslo

Sardelky neboli ančovičky se využívají především v turecké, marocké a italské kuchyni. Jsou výrazně slané, takže byste si měli dát pozor, aby pak pokrm nebyl přesolený. 


Lze z nich připravit omáčku na těstoviny a přidávají se i do masových nádivek, zapečených pokrmů či do sendvičů.




#tchibo-siroky 

přidejte na:
Šéfredaktor

14. 09. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář