Domácí osvěžující limonády

Na léto si ještě musíme počkat, ale proč bychom si nemohli udělat radost ovocnými nápoji? Dodejte svému tělu pořádnou dávku vitamínů. Chladné počasí vás pak nijak nezaskočí a vaše imunita bude posílena.

#tescoma-velmi-siroky 

Limonáda z květů černého bezu


Černý bez působí jako prevence proti skleróze. Také napomáhá detoxikovat organismus a regenerovat jaterní buňky. Pokud si z něj připravíte sirup nebo čaj, můžete jej užívat při nachlazení. Dokáže zmírnit kašel a chrapot, uvolňuje dýchací cesty a výrazně usnadňuje vykašlávání a pomáhá i snižovat teplotu.

Zázvorová limonáda


Zázvor funguje spolehlivě při léčbě kinetózy, při pálení žáhy a také ulevuje od migrény. My jej však nejčastěji používáme jako přírodní lék na nachlazení a chřipku. Také je prospěšný při střevní chřipce nebo v případě otravy jídlem. Zázvor se také používá ke zmírnění bolesti a zánětu, neboť je silným přírodním analgetikem.

Ovocný ledový punč


Mandarinky sice obsahují menší množství vitamínu C než je to u pomerančů, ale zato jsou velice oblíbeným ovocem pro své laxativní (projímavé), remineralizační, protialergické a antioxidační účinky.


Jsou lehce stravitelné, bojují s infekcemi, posilují imunitu a doplňují ztrátu minerálů. Také působí jako prevence proti rakovině. Mandarinky se doporučují především při nachlazení, horečce, faryngitidě, hypertenzi či při arterioskleróze.

Dvojbarevné ovocné potěšení


Mango je bohaté na vitamín A, B3, B6, C, E a také obsahuje dostatečné množství hořčíku, karotenu, vlákniny a manganu. Má antioxidační účinky, podporuje opálení pokožky pomáhá také při žaludečních potížích.


Přiměřeně zvlhčuje pokožku a pomáhá udržet její správný odstín. Zvýšená konzumace manga se doporučuje především těm, které trápí ekzémy, dermatózy, suchá pokožka nebo předčasné stárnutí kůže.

#damejidlo-siroky 
přidejte na:

11. 05. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář