Domácí paštika

Ve Francii a Belgii jsou paštiky jedním z nejpromyšlenějších pokrmů vůbec. V těchto zemích dovedli přípravu paštiky k dokonalosti. Pokud si rádi pochutnáváte na domácích paštikách, zvládnete je připravit i u vás doma.

#decodoma-nerez-nadobi-siroky
Křen řadíme do kořenové zeleniny. V kuchyni se využívá jako zelenina i jako koření, ale má také léčivé účinky. Najdete v něm obrovské množství vitamínu C, provitaminu A. Dále obsahuje hořčík, vápník, draslík, železo a jiné zdraví prospěšné látky.


Husí játra jsou opravdovou delikatesou. Ve Francii tuto lahůdku nazývají “Foie gras”, což v překladu znamená tučná husí játra. Již podle překladu, v němž se nachází slovo “tučná”, je zcela jasné, že by se to s jejich konzumací nemělo nijak přehánět.Proto se tato delikatesa považuje spíše za sváteční pokrm. Husí játra můžete péct, smažit, vařit ve vodní lázni a také dusit. Vyrábí se z nich i lahodné paštiky.


Hořčice původně pochází ze Středomoří. Tato rostlina roste až do výšky 60 cm a zdobí ji žluté květy. Až květy dozrají, vytvoří se semeníky a v každém z nich je přibližně 6 semínek. Semínka se rozdělují dle barvy na bílé, hnědé a černé. Hořčice pomáhá při revmatismu, zmírňuje i bolest svalů, pomáhá při onemocnění ledvin či dýchacích cest a dokonce se používá i jako kloktadlo při bolesti v krku.


Brandy, které je součástí kachní paštiky je alkoholický nápoj, který je vyráběn ve Španělsku, Řecku a také v Itálii. Základní surovinou pro výrobu tohoto lahodného nápoje s jemnou chutí je vinná réva, tedy přesněji její hrozny. Proto je brandy známá i pod názvem vinná pálenka či vínovice.

Nové koření jsou vlastně sušené plody, které pocházejí z pimentovníku pravého. Seženete jej celé či drcené v obchodech s potravinami i na internetu. Jeho chuť je výrazná a ostrá a svou vůní připomíná vůni pepře s hřebíčkem. Používá se při přípravě paštiky, do kyselých nálevů při nakládání zeleniny, ale také do omáček, k houbám či do svařeného vína a punče.

    















#tescoma-akce-siroky
přidejte na:
Šéfredaktor

19. 09. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář