Domácí štrúdly připravené s láskou

Štrůdl je další česká klasika, která se připravuje snadno, rychle a je naprosto vynikající. Původně však štrůdl vznikl v Rakousku. Variant je ale mnoho, takže se tento neobyčejný dezert zavděčí opravdu všem. Tak pojďme na samotnou přípravu.

#damejidlo-siroky

Štrúdl s tvarohem a jahodami


Tvaroh je univerzální a všestranně využitelnou surovinou. Můžeme jej použít při přípravě sladkých i slaných pokrmů. Skvěle si rozumí i s alkoholem a obsahuje spoustu cenných nutričních látek, z nichž nejdůležitější je samozřejmě vápník. Ten je nezbytný pro správný vývoj a posílení lidského těla a především kostí a zubů.




Štrúdl lenivé hospodyňky


Vlašské ořechy jsou plody ořešáku královského. V tvrdé slupce se ukrývá jedlé dužnaté jádro, které svým tvarem nápadně připomíná lidský mozek. Pomáhají zlepšovat funkci mozku a mají i antioxidační účinky. Jsou také bohaté především na nenasycené mastné kyseliny, které působí jako prevence proti vzniku aterosklerózy a ostatních kardiovaskulárních chorob. Obsahují také kyselinu listovou, vitamíny B, E a větší množství hořčíku a zinku.


Štrúdl z octového těsta


Skořice pozitivně ovlivňuje trávení, pomáhá při průjmu a nadýmání a také zvyšuje apetit. Doporučuje se i diabetikům, protože pomáhá snižovat hladinu krevního cukru a reguluje i hladinu cholesterolu. A jelikož má antibiotické účinky, pomáhá i při nachlazení. Má také zahřívací účinky, takže se často přidává v kosmetickém účinku.





Štrúdl s jarní zeleninou


Špenát obsahuje vitamín A, C, E a K. Právě díky vitamínu E působí jako prevence proti karcinogenním onemocněním. Také zachycuje škodlivé volné radikály v těle a zpomaluje tak proces stárnutí. Najdeme v něm i dostatek železa, vápníku a jódu, což pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a snižuje i riziko vzniku křečových žil.








#chefparade-siroky 
přidejte na:

07. 04. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář