Fantastické lívance

Lívance jsou oblíbenou snídaní nejen dětí, ale i dospělých. Nemůžeme je sice zařadit mezi ty nejzdravější snídaně, ale pokud je nebudete konzumovat každé ráno s pořádnou dávkou cukru, javorového sirupu či medu, tak to naše zdraví nijak neohrozí.

 #chefparade-siroky

Celozrnné lívance dle apetitu

Skořice má nasládlou, ale zároveň i jemně hořkou chuť. Neomylně ji však poznáte podle výrazné vůně. Bez skořice se neobejdete při přípravě spousty sladkých dobrot jako je třeba štrúdl, cukroví, rýžové pokrmy a podobně. Potřebujeme ji také při přípravě svařáku a často ji můžeme cítit v indických a čínských pokrmech.

Kromě toho, že má výjimečnou vůni, je i zdraví prospěšná. Má pozitivní vliv na trávení, poradí si s průjmem i nadýmáním a také zvyšuje chuť k jídlu. Mohou ji užívat i diabetici, neboť pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Díky jejím antibiotickým účinkům ji využijete i jako prevenci proti nachlazení a jiným virózám.

 

Banánové lívance

Banány jsou skvělým zdrojem energie a vlákniny. Podporují naše trávení a zmírňují projevy premenstruačního syndromu. Je vhodné, konzumovat banány i při anémii, neboť mají vyšší obsah železa. Říká se, že pomáhají i při odvykání kouření, zabraňují zbytečným ztrátám vápníku a redukují nadměrnou kyselost v žaludku.

Banány mají také antimykotické a antibakteriální účinky, působí jako prevence proti infarktu a mrtvici, pomáhají při zácpě a také mají příznivý vliv na nervovou soustavu. Banán pomáhá i při pálení žáhy a zmírňuje projevy osteoporózy.

 

Jablkové lívance

Jablka jsou považována za elixír mládí a přitom jsou chutné, dostupné, levné a všestranně využitelné. Dokážou zpomalit proces stárnutí a navíc mají i nízký obsah cukru a málo kalorií. Takže je mohou konzumovat i diabetici

Blahodárně působí jak na trávicí soustavu, tak i na nervový systém a metabolismus. Působí jako prevence proti vzniku rakoviny střev či nemoci zvané dna.






#sushitime
přidejte na:
Šéfredaktor

08. 06. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Mňam

Sam 22. 12. 2018, 20:41