Flambovanie

Flambovanie jedál patrí už k vlastnému dohotovovaniu jedla pred hosťom. Jedlo polejeme liehovinou a zapálime. Je to efekt vypočítaný na naš zrakový zmysel, neslobodno však flambovať hocičo. Treba si počinať veľmi opatrne. Na flambovanie sa hodia najmä múčniky, ovocie, kde sa pridáva skaramelizovaný cukor, liker, pomarančová šťava(napríklad ananás, banán, s čokoládovou polevou, broskyňe). Z múčnikov sa hodia palacinky pocukrované, zaliate maslom, pomarančovou šťavou.     Flambovanie mäsitých jedal si vyžaduje mimoriadnu opatrnosť. Každe mäso si vyžaduje oosobitny alkohol. Na flambovanie sa nehodia ryby.Nespravnou volenou liehovinou alebo flambovaním jedla, ktoré sa naň nehodí, mohli by sme úplne zničiť vlastnú chuť jedla. Flambovať by mal len skúsený kuchar.

přidejte na:
Jozef

30. 07. 2010


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Dekuji za informace tykajici se flabovani,skoda ze jsou jen povrchni.Zajimalo by me,kolika% alkohol muzu na flambovani pouzit,pivo asi tezko,ze?...takze kdyz budu chtit flambovat palacinky,rada bych vedela jaky alkohol na ne muzu vlastne nalit,jestli vodku,slivovici z Moravy nebo whisky.Dekuji za odpoved.IveT

IveT 01. 08. 2010, 22:04

Chybějící obrázek
Na palacinky...Rum...Lieh..Ouzo S pozdravom Jozef.

Jozef 04. 08. 2010, 20:33

Ajaja
Flambovat lze i zmrzlinu - její chuť se velmi zjemní. Nejlepší je k tomu koňak. Obecně pak platí, že lihovina by měla být alespoň 40%.

Ajaja 07. 08. 2010, 18:08