Grilujeme trošku jinak!

Také milujete ovoce? Tak proč ho nezkusit na grilu?

Pozvěte kamarády či rodinu na úžasnou grilovačku, na které budete mít pro ně nachystáno Grilujeme trošku jinak!něco, co ještě nejedli.

Už přemýšlíte, co byste jim připravili?

Můžete prakticky cokoliv! Hrušky, pomeranče, broskve, jablka, mango, banány, nektarinky, ananas a jiné. Vyzkoušet můžete opravdu jakýkoliv druh, který máte rádi. Pro grilování je lepší, aby bylo ovoce lehce nedozrálé a tvrdší. Neodstraňujeme slupku, aby po dobu na grilu drželo tvar.

Grilujeme trošku jinak!
Úprava ovoce je čistě na vaší tvořivosti. Můžete si například vše nakrájet na kostičky a napichovat malé špízy, nebo nechat hrubší plátky. Z menších kousků můžete udělat balíčky v alobalu. Nedoporučujeme potírat olivovým olejem, jeho chuť přebíjí chuť ovoce a tato kombinace není úplně vhodná. Použijte raději rozpuštěné máslo. Chuť můžete zvýraznit kořením nebo marinádou, která mu dodá ten správný šmrnc.

Jak ochutit a připravit?

Zkuste dát do misky vodu, vanilku a skořici, ovoce namáčejte půl hodiny a poté ugrilujte.

Tip redakce: pokud to chcete trošku víc nabombit, můžete místo vody použít třeba vodku :)Grilujeme trošku jinak!

Tuto lahodnou pochoutku je lepší dělat na čistém grilu, aby ovoce nenačichlo masem. Gril zvolte podle toho, na jaký jste zvyklí. Ideální je dát ovoce na vyhasínající uhlíky, díky nižší teplotě neztratí tolik vitamínů.

A proč je grilované ovoce vlastně taková pochoutka?

Ovoce obsahuje dvě hlavní složky – cukr a vodu. Voda se na grilu lehce odpaří, čímž se zvýrazní chuť, a cukr vlivem vyšší teploty zkaramelizuje. Když navíc ovoce pokapete šťávou z pomerančů nebo citrónů, nezhnědne a zůstane mu jeho krásná barva.

Už se vám sbíhají sliny?

Nám teda rozhodně! Ještě že je víkend za dveřmi, a tak nebudeme muset čekat moc dlouho, než polechtáme chuťové pohárky!

Přidejte se k nám a rozpalte grily!

přidejte na:
Ivet

03. 07. 2019

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář