Hledáte TIP na romantickou večeři? Vyzkoušejte krevety!

První máj máme sice už za sebou, ale to nemění nic na tom, že si nemůžete se svým partnerem udělat romantickou večeři klidně dnes večer. Krevety jsou přirozeně spojovány s romantikou – ať už kvůli svými údajně afrodiziakálním účinkům nebo kvůli tomu, že nám připomínají bezstarostné období léta, moře a hřejivého písku.


My vám navíc dneska prozradíme, jak krevety připravit a správně servírovat! A také se dozvíte, proč byste si je občas měli dát ze zdravotních důvodů.


JAK PŘIPRAVIT KREVETYHledáte TIP na romantickou večeři? Vyzkoušejte krevety!
Krevety se konzumují podobným způsobem jako krabi. Uchopte jednu do rukou (ano, krevety jsou jedny z mála potravin, které můžete jít holýma rukama) a odlomte hlavu od zbytku těla. Poté spodní část krevety otevřete a vyjměte opatrně maso. Opatrně nařízněte hřbet a dejte pryč střívko. Omyjte.
Pracujete-li s velkými krevetami, oddělte hlavu od těla vidličkou a nožem dejte pryč krunýř. Ocasní ploutev a ocásek můžete nechat tak, jak je. 


KONZUMACE KREVETY
Z krevety jezte vždy pouze maso, které má v ocásku. Nebojte se, nemusíte používat příbor – krevety patří mezi jedny z mála potravin, které se jí holýma rukama. 
Před jídlem si nezapomeňte ruce opláchnout ve vodě, kterou vám připraví buď číšník, nebo si misku s vodou připravte na stůj stůl doma. 


PROČ JE DOBRÉ JÍST KREVETYHledáte TIP na romantickou večeři? Vyzkoušejte krevety!
Krevety nepatří pouze mezi gastro lahůdky. Důvodů, proč byste je měli sem tam zařadit do svého jídelníčku je mnohem více. Krevety totiž obsahují řadu vitaminů, minerálních látek a tělu prospěšných Omega-3 mastných kyselin. 


DALŠÍ DŮVODY, PROČ JÍST KREVETY

  • Snižují riziko výskytu rakoviny,
  • Jsou prospěšné pro kardiovaskulární systém,
  • Zlepšují paměť,
  • Pomáhají předcházet Alzheimerově chorobě,
  • Podporují zdraví kostí a zubů,
  • Jsou skvělým zdrojem bílkovin,
  • Podporují zdraví vlasů a kůže.
     
přidejte na:
Šéfredaktor

14. 05. 2020

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář