Hříšně dobré bublaniny

Oslaďte si život bublaninou. Příprava je snadná a máte na výběr neomezené množství variací jak ji připravit. Hřešit můžete i zdravým způsobem. Čerstvé posbírané ovoce z ovocných sadů je nejlepší, ale na třešně a višně si ještě chvíli musíme počkat. Použít můžete zavařeniny nebo ovoce, které je k dispozici nyní v obchodech. Sladká víkendová tečka je upečená za pár minut. 
#chefparade-siroky 

Jahodovo-ananasová bublanina

Jahody milují snad všichni. Tyto malé, červené, sladké plody jsou bohaté hlavně na vitamín B, C a provitamín A. Dále obsahují vápník, železo, draslík, kyselinu citronovou, salicylovou a šťavelovou, kterou je však vhodné při konzumaci nějak neutralizovat.


Zkuste jahody zjemnit mlékem či jogurtem. Doporučují se při cukrovce, chudokrevnosti, překyselení žaludku, revmatismu, dně a také při problémech se žlučovými, ledvinovými či močovými kaménky. Posilují srdce a nervy, působí jako antioxidant a zmírňují i projevy při nachlazení.



Bublanina se skořicovou dýní

Dýně je cenný zdroj hořčíku, sodíku, železa, zinku i vitamínu A a luteinu. Obsahuje i omlazující kyselinu nukleovou, vlákninu a kvalitní nenasycené mastné kyseliny. Když budete dýni konzumovat pravidelně, posílíte tím nejen imunitní systém, ale také své srdce. V obchodech najdete dýni mnoha barev a tvarů. Mohou být kulaté, vejcovité, zploštělé a kromě tradiční oranžové barvy objevíte i žluté, zelené nebo černé dýně.



Bublanina z babiččina notýsku


Skořice působí jako antioxidant, který našemu tělu pomáhá zbavit se škodlivých volných radikálů a také nás chrání před oxidativním stresem. Má protizánětlivé účinky, pomáhá snižovat riziko vzniku srdečního onemocnění a reguluje hladinu cukru v krvi. Působí i jako určitá prevence před vznikem neurodegenerativních onemocnění jako je Alzehimerova či Parkinsonova choroba.



Třená bublanina


Prášek do pečiva potřebuje v kuchyni každý, kdo chce, aby jeho buchty a lívance byly krásně nadýchané a vláčné. Při pečení se používá pro zvětšení objemu těsta, jinak by vám tzv. “nevyběhlo”. Má neutrální chuť a dříve byl nahrazován kypřící moukou. Ta však nebyla příliš spolehlivá a ani nebyla tak trvanlivá jako prášek do pečiva.








#tchibo-dlouhy-forma 
přidejte na:

31. 03. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář