Jak jíst zdravě a přesto chutně?

Během vánočních svátků je velice těžké odolat všem těm dobrotám, které jsou k vidění všude kolem. Patříte mezi jedince, kteří se s příchodem nového roku bojí postavit na váhu? Již se bát nemusíte! Můžete jíst stejně a přitom shodit přebytečná kila. Stačí vyzkoušet tyto kousky, které podpoří organismus a pomohou docílit požadovaného výsledku.

#butlers 

Dietní tortilly

Tortilla je druh tenkého chleba ve formě placky. Těsto se vyrábí z kukuřičné mouky, ale lze použít i pšeničnou. Náplň je obvykle tvořena salátem, zeleninou s rajčaty a kousky masa. To vše zalité v jogurtovém nebo česnekovém dresingu.


Díky jednoduché přípravě můžete vyzkoušet domácí variantu s krůtím masem, žampióny, rajčaty, sýrem nebo podle chuti tortillu obohatit o další suroviny, které vám chutnají. Jak jinak než zalité v jogurtovém dresingu.







Bulgurito

Jde o předvařenou celozrnnou pšenici, která je nejen lehce stravitelná, ale dodává tělu potřebné vitamíny, vlákninu a minerály. Často je součástí karbanátků, nádivek, polévek, ale využití bulguru lze najít i mezi přílohami.


Mezi hlavními přísadami Bulgurita je bylina, která je charakteristická svou kořenitou vůní a chutí - řeřicha. Jejím vynecháním v přípravě pokrmu nic nezkazíte. Naopak, pokud vám chutná, neváhejte jí vyzkoušet spolu s mungo klíčky.



Salát Niçoise

Konzumace syrové zeleniny je nejlepší. Nejen že nepřichází o potřebné vitamíny, kvůli kterým tyto potraviny jíme, ale tepelně neupravovaná podoba je daleko chutnější.


Přesto potřebujete zeleninu tepelně upravit? Udělejte to šetrně a na páře. Zachováte tak co největší množství vitamínů. Tímto způsobem můžete připravit salát bohatý na bílkoviny. Lahodí smyslům už na talíři a nemusíte se bát jej použít jako přílohu k hlavním chodům.



#tescoma-siroky 
přidejte na:
Šéfredaktor

05. 01. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář