Jak po Vánocích zhubnout?

Všichni známe ten moment, kdy naše bříška naplňujeme všelijakými dobrotami během vánočních svátků s větou "hubnout začnu po svátcích!" 

Takřka všichni opakují jednu a tu stejnou chybu. Dělají razantní a okamžité zásahy v jídelníčku. Ze dne na den vynechají určité druhy jídel, na které bylo jejich tělo dlouhodobě navyklé nebo přestanou jíst úplně. To je špatně! Nejen že jediné čeho touto cestou lze dosáhnout je jojo efekt, ale může dojít i ke zničení správné funkčnosti metabolismu a organismu. Naopak nejlepšího efektu při hubnutí dosáhnete pozvolným odstupováním od svých špatných stravovacích zvyklostí. Trpělivost se vám vyplatí. A co vůbec změnit? 


#butlers-siroky 

Omezte cukry

Omezit byste měli zejména klasický bílý cukr. Mimo klasických sladkostí jej najdete jako sladidlo v koláčích, bílém pečivu, ale i slazených limonádách a kupovaných džusech. Pokuste se omezit konzumaci těchto potravin a snížit nebo zcela vynechat slazení svého ranního čaje, či kávy. Pokud sladit potřebujete, tak místo bílého cukru vyzkoušejte do čaje přidat lžičku medu.

Místo klasických cukrů vyzkoušejte ty ovocné v kombinaci s medem. Neváhejte si z nich udělat lahodné nápoje. Například avokádový koktejl nebo čokoládovo-ořechové smoothie.


Doplnění vlákniny

Dostatečně vysoký obsah vlákniny v potravinách vám dodá pocit sytosti, díky náročnějšímu trávení. Je to látka vhodná pro pročištění organismu. Zejména střev, kdy působí jako prevence proti jejich nemocem.

Vyzkoušejte delikátní celozrnné jablečné hřebeny s medem a skořicí nebo fazolovou polévku.

















#damejidlo-siroky 

Nezdravé tuky

Tuky, hlavně ty nezdravé, jsou jednou z hlavních příčin navýšení tělesné váhy. Nemluvě o vedlejších účincích jako je zvýšení krevního tlaku nebo hladiny cholesterolu v krvi.

Aby nedošlo k jojo efektu, nevynechávejte tuky zcela ze svého jídelníčku, pouze omezte jídla s jeho velkým množstvím. Pokuste se smažit na nižším množství, než jste smažili do teď a místo oleje nebo kusu sádla zvolte kousek másla. Pomůžete nejen sobě k lepší váze, ale samotné jídlo dokonce lépe chutná. Můžete vyzkoušet udělat si dokonce domácí variantu másla.

Další možností je vyzkoušet nové nádobí, které podporuje přípravu pokrmů bez použití jakékoliv formy tuku.
















Alkoholu řekněte "Ne!"

Můžete se snažit držet diety nebo si upravovat jídelníček do zdravější podoby, ale pokud nevynecháte alkohol nebo jeho požívání neomezíte alespoň na minimum, tak jsou vaše snahy zcela marné. Nejen že při každém doušku alkoholu dostáváte do těla nadměrné kalorické dávky, ale také při jeho nadměrné konzumaci se zvyšuje chuť k jídlu - hlavně na to nezdravé!



Nezapomínejte na vodu

Dostatek tekutin je to nejdůležitější, co musíte dodržovat. Průměrně by měl dospělý člověk vypít alespoň 2 litry vody denně. Ne vždy je to pravidlem. Pro každého jedince je tato hranice jiná, ale neměla by být nižší než 1 litr denně!

Zvolte čistou neochucenou vodu. Pijte po menších dávkách během dne. Pokud s tím máte problém, tak si zkuste nastavit hodinky na každou hodinu. 


#tescoma-velmi-siroky 
přidejte na:
Šéfredaktor

10. 01. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář