Jarní pomazánky nejen k večeři


Pomazánky - zdravé a chutné svačiny pro celou rodinu!


I z obyčejné pomazánky můžete vytvořit delikatesu. Jejich příprava je snadná a použijete na ně cokoliv, co máte v ledničce. Pomazánky můžete naservírovat i nečekaným hostům. Ušetříte tím spoustu času a dopřejete jim chutné a nenáročné pohoštění. Která z pomazánek vás okouzlí svou chutí?





Jarní pomazánka s lososem (4 osoby)


Na její přípravu budete potřebovat tyto suroviny:


  • Sýr žervé - 2 ks (neochucený)

  • Zakysaná smetana - 200 g

  • Uzený losos - 125 g (plátky)

  • Šťáva z půlky citronu

  • Jarní cibulka - 2 ks

  • Sůl, mletý pepř (nejlépe bílý)

  • Kopr - 2 větvičky


Pořádně si vyšlehejte zakysanou smetanu a sýr žervé. Plátky lososa pokrájíme na menší kousky, které ještě zakápneme šťávou z citronu. Cibulky nakrájíme najemno a spolu s kousky lososa přidáme do smetanového základu. Osolte a opepřete dle chuti. Kopr omyjte, trochu jej osušte a natrhejte. Ještě tyto natrhané kousky posekejte nadrobno a nasypte je do pomazánky. Nejlépe se k tomu hodí bílé pečivo - bageta, ciabatta či žemle. Ale klidně použijte i tmavé pečivo.






Rychlá a snadná pomazánka, která nádherně skloubí chuť jablek a hermelínu (4 osoby)


Budete potřebovat:


  • Jablko - 3 ks (větších rozměrů)

  • Hermelín - 1 ks

  • Bílý jogurt - 4 lžíce

  • Šťáva z citronu

  • Pepř


Stačí oloupat jablka, odstranit jádřince a nastrouhat. Aby chuť jablek více vynikla, nestrouhejte je moc najemno. Stejně přistupujte k hermelínu. Nahrubo ho nastrouhejte a vmíchejte k jablkům. Abyste tu směs nijak nemačkali, použijte k promíchání svoje ruce. Přidejte špetku pepře a trochu citronové šťávy. Nejlépe se k tomu hodí celozrnné pečivo, ale opět záleží na vaší chuti.




přidejte na:

22. 04. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář