Jednoduché maličkosti

Ráda se podělím se zkušenostmi mé maminky (měla kdysi hospodyňskou školu), a byla vyhlášená kuchařka a cukrářka. Její rady mne kdysi s lehkým úsměškem míjely (proboha, co mi to povídá), ale dnes si je cením a jsem ráda, že maminka žije a občas poradí. 
Z čeho si dnes vybírám, nač si vzpomenu: těsto na palačinky nebo bramboráky, nechám vždy chvíli uležet, aby se chutě - u palačinek hlavně mouka, u bramboráků česnek - spojily, a mnohdy pak dochucuji a to jsem nedělávala. Těsto na bramboráky se zdá vždy příliš česnekové, ale v hotových není skoro cítit. 
Veškeré suroviny k pečení moučníků (ať jsou to vejce či mléko z lednice atd.) musí být stejné teploty, musíme je tedy vyndat včas. Žampiony i syrovinky se dají jíst opravdu syrové, jiné houby jsou špatně stravitelné, čím více dřevokazná houba, tím více povařit! - hlíva, václavka a pod. To jsem si vzala tak k srdci, že žampiony vařím málokdy a jen krátkou dobu. 
Jednoduché maličkosti a ...?  
Ono v maličkostech mnohdy tkví úspěch. Soda místo prášku na pečení, trocha citronové šťávy vše navoní a dalo by se pokračovat. Snad příště, vychytávek za "hubičku" je mnoho ...
přidejte na:
Roxana

24. 07. 2014

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář