Kaše jak je neznáte

Kaše nemusí být připravena jen z brambor. Zkoušeli jste už někdy připravit špaldovou, špenátovou nebo cizrnovou kaši? A přitom jsou tak dobré.

#tescoma-velmi-siroky 


Špaldová kaše s jablkem

Špalda působí jako účinná ochrana proti infekcím. Jedná se o druh rozpadavé pšenice s vysokým podílem bílkovin a kvalitním tukem, jenž obsahuje vysoké množství mastných nenasycených kyselin.


Je lehce stravitelná a je považována za vhodnou potravinu, jenž pomáhá při léčbě některých alergií. Ze špaldy se připravuje nejen pivo, káva nebo oblíbený špaldový bulgur, ale také kaviár nebo špaldový chléb.


Špenátová kaše


Špenát díky vápníku, sodíku, železu, hořčíku a manganu podporuje hlavně krvetvorbu a pomáhá zrychlit metabolismus. Kromě toho, že obsahuje značné množství kyseliny listové, v něm najdeme i biotin, který prospívá vlasům, nehtům i naší pokožce.





Pohanková kaše


Pohanka je bohatým zdrojem rutinu, který pomáhá navrátit pružnost našim cévám a tím přináší úlevu všem, které trápí křečové žíly. Snižuje také krvácivost z nosu a dásní, pomáhá při léčbě hemoroidů a žaludečních vředů a také je silným antioxidantem.


Jáhlová kaše





Jáhly jsou v podstatě loupané proso. Jedná se o jednu z nejstarších kulturních rostlin na světě. A jak jáhly vypadají? Jsou to vyloupaná žlutá zrnka prosa, která navíc neobsahují lepek, takže jsou vhodná i pro celiaky. Odvar z neloupaného prosa pomáhá pročistit organismus, zmírňuje pocení a zrychluje metabolismus, což pomáhá při hubnutí.





#chefparade-siroky 

přidejte na:

01. 11. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář