Kokosové mléko


Kokosové mléko je extrémně zdravé


Díky kokosovému mléku bude vaše jídlo chutnější a krémovější. Kokosové mléko je zdravé a mimořádně výživné. A co je na tom nejlepší? Můžete si ho kdykoliv připravit i u vás doma.


Účinky


Kokosové mléko je bohaté na bílkoviny, vápník, fosfor, sacharidy, vlákninu a železo. Také obsahuje hořčík, selen, draslík, sodík, vitamín B, C, E, a vitamín K. Jsou v něm obsaženy kyseliny omega 6, kyselina listová a pantotenová. Pomáhá nám regulovat hladinu krevního cukru a krevní cévy, a kůže je díky kokosovému mléku pružná. Díky vápníku, které kokosové mléko také obsahuje, preventivně pomáhá proti úbytku kostní tkáně. Naše kosti budou silnější. Perfektně uvolní svaly a nervy a pomáhá regulovat hmotnost.


I když má kokosové mléko vyšší hodnotu sacharidů, pomáhá nám hubnout. Umí totiž skvěle zasytit a energii uvolňuje postupně. Má protizánětlivé a protivirové účinky. Kokosové mléko je bezlepkový a bezlaktózový produkt. Mléko je tedy vhodné jak pro celiaky, tak i pro lidi, kteří trpí alergií na laktózu. Kokosové mléko má i další využití. Posiluje nehty a vlasy. Také pomáhá eliminovat vrásky a hydratovat pokožku.


Víte, že si kokosové mléko snadno vyrobíte i doma?


Kokosové mléko si nemusíte kupovat v obchodě. Připravíte si ho i doma. Je to snadné. Budete k tomu potřebovat:


  • Strouhaný kokos - 1 hrnek

  • Teplá voda - 2 hrnky

  • Sůl - špetka (ale nemusí být)


Do mixéru si nalijte vodu a kokos a pořádně rozmixujte. Kokos můžete použít čerstvý nebo kupte balení již nastrouhaného kokosu. Mixujte minimálně 3 - 4 minuty, aby vám vznikla kokosová kaše, kterou nechte vychladnout. Pak kaši přecedíme přes jemné plátno či utěrku. Jestli potřebujete více kokosového mléka, dodržujte poměr 2 díly vody na 1 díl kokosu. Do hotového mléka můžete přidat i špetku soli, díky které se zvýrazní chuť kokosu. Skladovat můžete v lednici, kde vám vydrží 3 dny, ale nezapomeňte před použitím vždy protřepat.


přidejte na:

06. 05. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář