Krémové dipy

Dip je hustá, krémovitá omáčka smíchaná z různých přísad, do které se pak namáčí kousky zeleniny či grilované pochoutky.


Mrkvové hranolky s tvarohovým dipem

Na tvarohu si mohou pochutnávat i ti, co chtějí shodit pár kilo. Je díky vysokému obsahu aminokyselin a nízkému obsahu tuků skvělou surovinou při přípravě jídel při redukčních dietách.


Navíc nám dodá i spoustu vitamínů jako vitamín A, B6, B12, C, D a E. Když ho budete pravidelně zařazovat do svého jídelníčku, bude tak účinně bojovat s osteoporózou neboli s řídnutím kostí a také působí i jako prevence proti vzniku rakoviny.



Nivový dip s bazalkovým pestem

Čím čerstvější bazalku použijete, tím bude výsledný pokrm chutnější a navíc bude mít i svěžejší barvu a intenzivnější aroma. Tato rostlina se v kuchyni využívá především jako koření, ale můžete ji využít i k dochucení olejů a používá se i v lidovém léčitelství.


Nejlépe se hodí k rajčatům, ale přidáváme ji i do léčivých čajů, bylinkových olejů a octů, do salátů, omáček nebo na těstoviny. Nesmíte však bazalku vařit, přidává se totiž až nakonec do již hotových pokrmů.


Mascarponový dip s medem

Mascarpone má všestranné využití, protože ho můžeme jíst čerstvý, lze ho i tepelně upravit a používá se při přípravě nejen sladkých, ale i slaných pokrmů.


Jedná se o hutný, sametově jemný sýr, který znáte nejčastěji jako surovinu v oblíbeném dezertu - tiramisu. Přidává se však i do rizota, omáček a hodí se i k zelenině či rybám.



Krémový špenátovo-artyčokový dip

Artyčok je sice často opomíjeným druhem zeleniny, ale jde o unikátní delikatesu, kterou byste měli minimálně jednou za život zkusit. Možná vás jeho chuť natolik překvapí, že si pak budete nadávat, proč jste ho nevyzkoušeli už dříve. Nenechte se odradit poněkud delší přípravou.


Můžete je pak zapéct, přidat do omelet či těstovin, hodí se i jako příloha ke steakům nebo je můžete servírovat jako chuťovky. Můžete je také naplnit nejrůznějšími náplněmi - třeba kuskusem či mletým masem. Kromě jiného mají artyčoky nízký obsah sodíku a neobsahují skoro žádný tuk. V jednom artyčoku se skrývá jen 25 kalorií.

přidejte na:

10. 04. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář