Krkovička 4x jinak


Pokud si umíte vychutnat pořádné maso, připravte si krkovici. Díky tomu, že je celkem dost prorostlá, každé její sousto bude výjimečně šťavnaté. Tento kus masa je velmi oblíbený a chutný.


Krkovička na černém pivě



Černé pivo můžete lépe využít v kuchyni k propojení chutí. Světlejší piva se moc nehodí pro dochucení pokrmů. I když většina z vás si jistě ke guláši či k poctivému "vepřo-knedlo-zelo" dopřeje světlé pivečko. Ale teprve s černým pivem zjistíte, že jste celá ta léta dělali chybu. Vyzkoušejte naši krkovičku připravenou na černém pivě. Zažijete skvělý koncert chutí.

Recept nalezente zde



Plněná vepřová krkovička



Feferonky obsahují vitamín B, C a hlavně kapsaicin, což je látka, kvůli které mají feferonky onu typickou pálivou chuť. Na náš organismus pak působí jako přírodní anestetikum a zrychluje metabolismus. Také se využívají pro své afrodisiakální účinky. Díky feferonkám se zaručeně zbavíte rýmy a budete lépe odolávat různým střevním bakteriím, které vyvolávají průjem. Pokud vám tedy nevadí pálivější pokrmy, vyzkoušejte tuto pikantnější variantu.


Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami


Sušené švestky krkovici jemně osladí. Jejich chuť vás však mile překvapí. A navíc jsou bohaté na vlákninu, díky které se pročišťuje trávící systém a mnohem lépe se reguluje hladina cholesterolu v krvi. Zpomalují totiž vstřebávání cukrů, tělo pak spálí více tuků a dokonce nás i více zasytí. Pokud tedy chcete prospět i svému zdraví a nejen svému žaludku, zkuste dušenou krkovičku se sušenými švestkami.


Krkovička na zelí

Recept naleznete zde

V chladnějším počasí bude váš organismus potřebovat zvýšené množství vitamínů. A právě zelí je pro utužení našeho zdraví tou nejlepší volbou. Kysané zelí je bohaté především na beta-karoten a vitamín C. Obsahuje i obrovské množství fytochemikálií, které mají podobný účinek jako antibiotika. Tyto fytochemikálie mají i protinádorové účinky. Vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci krkovice, slaniny a kysaného zelí. Určitě nebudete litovat.



přidejte na:

13. 09. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář