Křupavé zeleninové salátky

Jaro už nám pomaličku klepe na vrátka a se sluníčkem, které nás nabíjí energií, si občas můžeme dopřát i něco lehčího. Většina žen se na jaře pouští do různých diet, aby byly krásné a fit dřív, než přijde léto. S tím vám můžeme pomoct.

#damejidlo-siroky 

Jahodovo-rajčatový salát s fetou


Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. Mají protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační účinky. Jsou bohaté na kyselinu listovou, která umožňuje správnou krvetvorbu, díky ní rostou buňky a je velmi prospěšná i v těhotenství. Díky obsaženému draslíku jahody pomáhají odvodňovat a snižovat hladinu krevního tlaku.




Caprese salát


Mozzarella je sýr, který není ani slaný, ani sladký a dokonce není ani hořký či kyselý. Má neutrální chuť, takže jej můžeme všestranně využít. Přidáváme ji do salátů, do zapékaných pokrmů či k dochucení masa nebo pro přípravu jednohubek. Doporučuje se hlavně těm, kteří chtějí shodit přebytečná kila, protože má nízký obsah tuku, tudíž má méně kalorií.




Salát Niçoise


Ančovičky neboli sardelky obsahují obrovské množství omega 3 mastných kyselin, což je asi 10x více než najdeme v mase oblíbeného tuňáka. Jelikož to jsou menší rybičky, existuje i nižší pravděpodobnost výskytu rtuti a dalších toxických látek. Mají protizánětlivé účinky a jsou označovány jako potrava pro mozek, protože obsahují spoustu výživných látek, které zlepšují jeho funkci. Pomáhají posílit svalstvo, kosti a prospívají i našemu srdci.



Jablkový salát s jogurtem


Brusinky pomáhají s léčbou zánětů močových cest. Je však dobré je užívat pravidelně v rámci prevence proti opakovaným zánětům, samovolného úniku moči nebo problémů s prostatou. Také preventivně chrání naše zuby před vznikem zubního kazu a náš trávící systém chrání před vznikem žaludečních vředů a zažívacích potíží.







#chefparade-siroky 
přidejte na:

10. 03. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář