Kubovo tajemství

Budete se na Vánoce snažit do večera nepapat a vidět tak "zlaté prasátko"? Držet jeden jediný den (spíše jeho čtvrtinu) tuto tradiční hladovku může být pro někoho až nadlidský úkol a hlavně pokud nepatříte mezi “jídlu odolné” jedince. Mnoho lidí stále netuší, že tato tradice se týká pouze masa, a proto si v poledne můžete dát tradiční české jídlo, které je pro tuto událost určené. A kdo ví, třeba večer to prasátko nakonec spatříte!

#chefparade-siroky 

Vegetariánský Kuba

Základní přísadou jsou kroupy a houby, resp. Stroček trubkovitý, který snadno poznáte díky svému tvaru a velmi tmavému zbarvení. Patří mezi čeleď liškovitých, proto je vzhledem podobný již usušené houbě, či opadanému listí, v kterém jej, díky období růstu, najdeme velmi často, avšak to na jeho chuti ani kvalitě neubírá.

Nenašli jste během houbaření tyto kousky? Nevadí! Lze použít i jiné druhy sušených hříbků. Tento recept Vám ukáže jak na to!





Krkonošský Kuba

Je na Vás klasický Kuba nedochucený nebo to prostě není ono? Nabízíme Vám odzkoušený recept, který jistě osloví a Vaše požadavky vyplní

Kromě koření je změnou v přísadách i množství česneku, díky čemuž dostává jídlo výraznější, ale ideální vůni i chuť, která se při přípravě pokrmu neztratí a zůstane v jídle po celou dobu jeho existence. 






#tescoma-siroky
přidejte na:
Šéfredaktor

13. 12. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář