Masové závitky

Pro všechny milovníky masa přinášíme 4 nejlepší recepty na masové závitky, které ani nestačí provonět celý byt. Jakmile je totiž připravíte, jen se po nich zapráší.

#tescoma-velmi-siroky 

Vepřové závitky s chutí Itálie


Niva je tučný, plísňový sýr, který je vyráběn do tvaru kruhových válců. Používá se k tomu odtučněné mléko, které postupně prochází pasterizací, sýřením, zráním a nakonec i solením. Na povrchu i uvnitř sýra se nachází ušlechtilá plíseň zelené či namodralé barvy. Má pikantní chuť a nejčastěji ji přidáváme do špenátu, nádivek, hodí se i k masu, na pizzu či jen tak k hroznovému vínu a ořechům.



Jarní vepřové závitky

Žampiony jsou vynikající pochoutkou s léčivými účinky. Někteří už možná vědí, že žampiony nejsou jen delikatesou, ale i účinnou protilátkou proti alergiím. Žampiony pomáhají zmírnit projevy lupenky a doporučují se i při léčbě atopických ekzémů.



Kantonské kuřecí závitky



Med má spoustu účinných látek, které bychom se měli snažit zachovat. Nechceme přeci poškodit jeho původní složení a zničit tak cenné složky třeba vysokou teplotou či špatným dlouhodobým skladováním.


Med nikdy neukládejte do kovových nádob a pamatujte na to, že mu škodí i časté přelévání či sluneční záření. Skladujte ho proto ve skleněných či keramických nádobách, které musíte pečlivě uzavřít, a dejte je na tmavé místo.


Vepřové závitky plněné pórkem


Pórek skvěle pročišťuje žaludek a vyžene vám doslova z těla bakterie a plísně. Díky vysokému obsahu selenu, vitamínu C a E pomáhá posilovat imunitu a tím zvyšuje odolnost proti rýmě a nachlazení. Působí také jako prevence proti vzniku rakoviny tlustého střeva.







#damejidlo-siroky 
přidejte na:

05. 01. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář