Nakládáme s chutí

Dnes pro vás máme vynikající nakládané pochoutky. Připravte si s námi nakládaný encián nebo papriky. Potraviny vám tak mohou déle vydržet, tedy pokud si na nich nesmlsnete hned. Možná vám zmizí dřív, než byste čekali.

#tescoma-velmi-siroky 

Výborné nakládané houby jako salát


Houby mají jen málo kalorií, protože většinu hmoty tvoří voda. Pokud si je připravíte dietně, jsou ideální součástí redukčních diet. Houby jsou tedy vynikající potravinou, která vám pomůže odstranit přebytečná kila.


Houby jsou bohaté především na riboflavin, niacin a vitamíny B2 a B3, jenž pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Veškeré produkty lesa jsou skvělým zdrojem selenu, jenž je účinným antioxidantem. Selen spolu s vitamínem E zbavuje naše tělo nejen škodlivých radikálů, ale působí i jako prevence proti vzniku rakoviny prostaty.




Nakládaný česnek se sušenými rajčaty


Nejdůležitější zdraví prospěšnou látku, kterou můžeme v sušených rajčatech najít, je samozřejmě lykopen. Jedná se o účinný antioxidant, který je prevencí proti rakovině, a také pomáhá chránit pokožku před škodlivými vlivy UV záření.


Sušená rajčata jsou také bohatá na karotenoidy, vitamín B, C, E, K a obsahují i dostatek vápníku, hořčíku a železa. Kromě jiného mají sušená rajčata, tedy pokud nejsou přesolená, močopudné účinky, což prospívá především našim ledvinám.


Domácí nakládané papriky

U paprik nezáleží na tom, jakou mají barvu, všechny našemu zdraví prospívají stejně. Jsou bohaté nejen na vitamín B a C, ale také na vápník, železo, draslík a hořčík. Také v nich najdete dostatek vlákniny, která pomáhá především zlepšovat trávení. Díky vláknině a kapsaicinu, jenž obsahuje každá paprika, mají papriky mírně projímavé účinky.


Červené papriky obsahují i rutin, který ochraňuje cévy před kornatěním. Zelené zase obsahují větší množství kyseliny listové a prospívají především těhotným ženám, u kterých pomáhají zlepšit rozvoj nervové soustavy u dítěte. Žluté papriky nebo i oranžové jsou nabité hlavně vitamínem E a výrazně nám pomáhají snížit riziko vzniku šedého zákalu.


#chefparade-siroky 
 
přidejte na:

19. 02. 2018

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář