Osvěžující alko i nealko drinky

Slunečné počasí a stoupající rtuť teploměru nabízí různé letní aktivity. Zahradní grilovačky s přáteli, párty všeho druhu, výlety k vodě nebo jen procházka ve městě, to vše si žádá pořádnou dávku pohody! Chcete si léto naplno užít, ale hledáte, co by vám k tomu ještě víc pomohlo? Osvěžující drink může být ta správná volba. Hlavně hodně ledu!

NEALKO DRINKY

Svoje místo mezi osvěžujícími nápoji si jistojistě zaslouží s láskou připravované domácí sirupové limonády, které se dají udělat na nespočet lahodných způsobů. Mezi klasiku v podobě limonád se ale vkrádá ještě jiný hit, který vám nabídne každá dobrá kavárna, a to jsou kávové drinky, které kromě osvěžení zajistí i dobití energie. Pro ty z vás, kteří kávě neholdujete, máme tipy na ovocné nápoje, takže pokračujte ve čtení!

ESPRESSO TONIC

Osvěžující alko i nealko drinky Tenhle kávový koktejl je už nějakou dobu mezi top letními drinky, které si můžete v horkých dnech zakoupit při procházce městem. Barista vám připraví sklenici s ledem a tonicem, do které přilije espresso. Káva zůstane krásně sedět nahoře, takže kromě chuťového zážitku je to i pěkná podívaná.

 

AGUA FRESCA

Letní nápoj původem z Mexika, který je překvapivě jednoduchý na přípravu a v překladu znamená něco jako čerstvá voda. Jde o drink z rozmixovaného ovoce, trochy cukru, vody a ledu.  Skvělá volba je agua fresca z melounu, ananasu nebo jahod.
Na 1,5 litru nápoje budete potřebovat asi 750 ml vody a 3 hrnky ovoce (nebo dužiny z ovoce, pokud použijete např. meloun). K tomu trochu citronové šťávy a cukru a je hotovo!

RŮŽOVÝ DRINK

Na tenhle zajímavý, leč trochu náročnější, nápoj z ibiškového čaje vám přinášíme i recept.

Osvěžující alko i nealko drinky

Ingredince:
1 sáček ibiškového čaje
2 hrnky vody
8 zralých jahod
1 lžíce medu nebo agávového či javorového sirupu
½ hrnku pomerančové šťávy
½ hrnku kokosového mléka

 

Jak na to?
Zalijte sáček čaje vroucí vodou a přidejte med nebo sirup a k tomu půlku z celkového množství jahod nakrájených na plátky. Nechte odstát asi 10-20 minut. Poté sáček vyndejte, přilijte pomerančovou šťávu a kokosové mléko a promíchejte. Skleničky naplňte ledem a rozdělte do nich zbytek jahod. Podávejte okamžitě.

ALKOHOLICKÉ DRINKY

Nebaví vás už klasické Mojito nebo Sex on the beach? Pro ty otrlejší z vás, kteří se nebojíte kombinace sluníčka a alkoholu, máme tipy na skvělé alkoholické drinky. Nezapomínejte ale pít s mírou (nebo Mírou?), následující ráno by nemuselo být tak pohodové.

 

APEROL SPRITZ
Osvěžující alko i nealko drinky Klasikou letních alkoholických drinků je i stálice mezi koktejly, a to není nic jiného než Aperol Spritz. Tenhle nápoj z Aperolu, Prosecca, perlivé vody a čerstvých pomerančů je už nějakou dobu hvězdou mnoha večírků.

 

CINNAMON MAPLE WHISKEY SOUR

Milovníci whiskey, pokud jste doufali, že si na vás s nějakým drinkem vzpomeneme, přišel váš čas.  Vyzkoušejte whiskey drink se skořicí a javorovým sirupem. Vyjděte vstříc novinkám!

 

Budete potřebovat:
3 polévkové lžíce vaší oblíbené whiskey
2 PL citronové šťávy
2-4 čajové lžičky javorového sirupu (záleží na vaší chuti)
špetka mleté skořice

Jak na to?
Pokud máte shaker, výhoda pro vás, pokud nemáte, vystačíte si se zavařovací sklenicí, kterou naplníte ze dvou třetin ledem. Přilijete whiskey, citronovou šťávu, sirup a špetku skořice, zavřete sklenici a protřepete.  Do sklenic před podáním dejte ještě čerstvý led a pak už si jen užijte váš koktejl!

 

ROZMARÝNOVÝ GIN FIZZ

Naprosto jednoduchý a rychlý drink s voňavým rozmarýnem a Ginem z lahve :)

 

Osvěžující alko i nealko drinky Budete potřebovat:

3 malé větvičky rozmarýnu
1 malý citron
½ lžičky medu
45 ml ginu
90 ml perlivé vody

Jak na to?
V malé nápojové skleničce si smíchejte med s citronovou šťávou a přidejte větvičku rozmarýnu. Zasypte ledem a zalijte ginem a sodovkou. Lehce promíchejte lžicí a je hotovo!

přidejte na:
Baara

25. 06. 2019

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář