Osvěžující rebarbora

Rebarboru či reveň konzumujeme méně, než bychom měli. Tato vytrvalá bylinka, kterou tvoří zelené až načervenalé řapíky, je bohatým zdrojem vitamínů. Navíc v sobě skrývá osvěžující chuť. Vyzkoušeli jste třeba rebarborový kompot nebo skvělé muffiny?

#damejidlo-siroky 

Rebarborový kompot s kokosovou šlehačkou

Kokosová moučka je vhodnou surovinou pro případ, že byste chtěli vařit a péct bezlepkově. Jedná se o 100% dužinu kokosového ořechu, která byla na jemno umletá.


Na rozdíl od strouhaného kokosu je zbavena většiny vody a také tuku. Tím se liší její aroma a také to, jak se při pečení chová. Je také nutričně vyvážená, má nízký glykemický index, je snadno stravitelná a dodává i rychleji pocit sytosti. Jelikož má neutrální chuť, lze ji využít jak při přípravě sladkých, tak i slaných pokrmů.


Rebarborovo-vanilkové muffiny

Rebarbora je díky nakyslé chuti skvělou surovinou pro přípravu koláčů v případě, že nechcete, aby byl nějak přehnaně sladký. Kombinace kyselé rebarbory a sladkého těsta bude skvěle vyvážená. Její listy však konzumovat nedoporučujeme. Obsahují obrovské množství kyseliny šťavelové a proto se stávají nepoživatelnými. 

Rebarboru by neměly konzumovat těhotné a kojící ženy nebo lidé, kteří trpí ledvinovými obtížemi. A určitě by je neměli jíst děti do 10 let.


Než začnete s přípravou jakéhokoli rebarborového pokrmu, měli byste ji vždy oloupat a tepelně zpracovat. Poté ji můžete využít při přípravě sladkých koláčů, dortů, ovocných pyré nebo z ní můžete připravit i kompot, želé či sirup. Také ji můžete lehce podusit a máte vynikající přílohu k masu a rybám.

Rebarborový mřížkový koláč s jahodami


Vlašské ořechy jsou nejstarší konzumovanou potravinou vůbec. Tyto chutné a zdraví prospěšné plody vám dodají nejen spoustu vitamínů, ale i potřebnou energii. Pokud chcete snížit hladinu špatného cholesterolu v krvi alespoň o 15 %, měli byste si denně dopřát minimálně 5-6 jader vlašských ořechů. Pomáhají i s hubnutím, posilují imunitu a jsou skvělými bojovníky se stresem a úzkostnými stavy.




#tescoma-velmi-siroky 
přidejte na:

22. 06. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář