Pak že dobří lidé už nežijí

Milí receptoví přátelé,

patrně valná většina z vás, kteří byli celý rok hodní (a to my tu přece jsme skoro všichni), dostali předčasný vánoční dárek, jehož znění jsme si dovolila překopírovat. To pro ty, kteří  hodní nebyli!

Docela nedávno jsem "opět" vyhrála a byla mi nabídnuta hodnotná cena a krásné zboží na objednávku, ač jsem nikam o  nic nepsala. Už jsem dostala během pár let podobnou "radost" jako knihy o květinách, nemocech, kuchařky a podobné. Myslím, že by mi plat na to nestačil, objednat všechny, jež jsem jako věrná zákaznice dostala nabídnuto. Věrná jsem akorát v tom, že mi to stále posílají, ani jednou jsem nic nezačala odebírat.

A loni mi přišla veliká kniha, bez slůvka vysvětlení, dopisu, bez placení. Zírala jsem, ale jelikož občas soutěžím a dokonce i vyhraju! tak jsem to pokládala za výhru. Po půl roce jsem dostala upomínku za knihu na 600 Kč, chvíli jsem se hádala, že mi faktura ani složenka nepřišla, neobjednala jsem nic - chtěla jsem vidět objednávku, nikdy mi ji neukázali, ale objednala jsem to a basta! Tak jsem jim to vrátila, přišlo to zpět, poslala na jinou adresu, tam to došlo. Slíbili zaplatit poštovné, které díky posílání 2x pojištěný doporučený balík činí 300Kč, tak už rok čekám.....

Namísto toho přišla nová nabídka, jejich drzost prostě nezná mezí!


Dojalo mne až k slzám, jak v dnešní době se ještě dávají hodnotné dárky zdarma, k již tak lukrativnímu zboží! Bylo těžké odolat, ale odolala jsem!
Jelikož už jsem vychována kapitalismem, vím že za vše musím přece zaplatit! Proto nemohu přijmout něco ZDARMA!!! Zpronevěřila bych se sama sobě a dvacetiletému tréninku. Hlavně tomu loňskému !!!

Takže tímto děkuji za lákavou nabídku, jsem dojata, jen mne trochu udivuje, kde dárce zjistil můj utajený e-mail! Zase jsem objednávala?

Firmě, která byla nedávno byla nedávno v televizi, jak málem zničila těmito praktikami člověka (stará paní si dokonce ani nic neobjednala a nepřevzala, natož angličtinu... přesto jí vydírali a vyhrožovali), to jsem ještě dopadla dobře!!!
děkuji obzvlášť a přeji mnoho úspěchů, jaké si zaslouží, v dalším podnikání! Ať je už letos odnese čert, bu bu bu!


Vděčná a dojatá zanicnasvětězákaznice

Roxana



CITACE:



Vážená paní/pane! (ani na jméno mi nemohou přijít)

Blahopřejeme! Jako velmi dobrý zákazník nyní dostáváte od firmy International Masters Publishers, s.r.o. jedinečnou příležitost na získání velkého uvítacího balíčku sbírky NATURALKILLERS - PREDÁTOŘI ZBLÍZKA v hodnotě 2000 Kč za skvělou cenu 199 Kč vč. poštovného a balného!

Jedinečná sbírka NATURAL KILLERS - PREDÁTOŘI ZBLÍZKA Vás prostřednictvím svých filmů na DVD uložených v atraktivních knižních průvodcích zavede přímo dopro střed nelítostného boje zvířat o přežití, který budete moci sledovat v pohodlí vašeho obývacího pokoje! Jedinečné záběry Vás i Vaše děti okamžitě vtáhnou do děje.

Objednejte ještě DNES a získáte NAVÍC ELEKTRONICKÝ ORGANIZÉR zcela ZDARMA!


VÁŠ VELKÝ UVÍTACÍ BALÍČEK


S pozdravem




Bez závazků!




International Masters Publishers, s.r.o.
Karlovo nám. 10, 120 00 Praha 2
Naše zákaznická linka: 235 004 004
Po-Pá 7:00 - 19:00

Třeba už někdo máte nějaké zkušenosti, ale já si přesto dovoluji vás varovat od nich cokoliv objednávat, taky se můžete dočkat drsných chlapců, když nebudete chtít odebírat dál,  či exekutorů. V lepším případě vás zachrání televize jako onu starou paní.

 

57256_medium

přidejte na:
Roxana

27. 02. 2011

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Roxana
Jim jsem odepsala hned a nenadávala, spíš,jak mne ta péče dojala. Horší, že jiná taková organizace mi dluží něco kolem 300 Kč, jež z nich hodlám vymlátit. Ono se s nima nic nenadělá...je to zbytečné rozčilování, mazat, mazat, mazat nabídky no a má to i název! AGRESIVNÍ PRODEJ. To je co?

Roxana 29. 11. 2009, 20:51

Ajaja
No, zkusila bych tento dopis zaslat úřadu, který dohlíží na stíhání nevyžádané reklamy. Odesílateli bych odpověděla dopisem, že jsem si nic nevyžádala, tak ať si pro "dáreček", co připojil ihned přijede a že to považuji za nevyžádanou reklamu, s čímž se na příslušný úřad obracím. Myslím, že pokutu za tohle neetické chování riskovat nebudou a že od nich můžeš mít příště klid.

Ajaja 29. 11. 2009, 20:45

Roxana
Ježišmarjá, ti drzouni mi poslali 2 balíky - žádná platba (tak to už známe - že?), tak jsem je nepřevzala. Dneska přinesla listonoška haldu pošty a mezitím...dopis od nich, patrně s nějakou brožurou - nebylo to doporučeně, tak jsem na to přišla až byla listonoška pryč. Co teď? Vrátím jim to a budu platit doporučeně, protože by mi to mohli zapřít! A stejně bych poštovné platila, škoda, že jsem to té listonošce nevrátila zpět! Zítra mám dovolenou. Ach jo, tvářit se, že to nepřišlo, to jsou prostě satani!

Roxana 02. 12. 2009, 18:10

Roxana
Něco musím podniknout. Dostala jsem další dva balíčky, Petr je převzal v mé nepřítomnosti. Navíc byly poslány obyčejné....to je dobré! Bože, co jsem komu udělala, uvědomují si, že mohu říct, že mi nedošly..nebylo by to poprvé,ale tyhle obsahují knihu a složenku... Proč musím mít takové zbytečné starosti?

Roxana 20. 12. 2009, 00:58

Ajaja
A je to tady - když se jeden nebrání, agresivně po něm "jedou" dál...

Ajaja 25. 12. 2009, 12:19

Roxana
A agresivní a drzí jsou hodně, takže hodně lidí se zalekne a zaplatí, proto ještě existují, jakmile máš trochu povědomost co smí a co ne a co můžeš Ty, koukala bys jak rychle zmizí do ulity. Jejich protiprávní metody a ostří hoši v souladu se zákonem určitě nejsou.

Roxana 25. 12. 2009, 18:32

Ajaja
Takhle podobně přišli dva holobrádci náborovat do nové zdravotní pojišťovny... Odbýt se nedali žádným způsobem, to hned zvyšovali nátlak, tak jsem si vyžádala jejich průkazy a mezitím jsem přes rameno hodila na manžela výzvu, ať zavolá na policii a že mu jména nahlásím, jen co mi předloží průkazy... No a byl klid.

Ajaja 26. 12. 2009, 11:38

Roxana
Jo, to bude ta nová, co chodí po barácích a otravují lidi a je to podvod, něco jsem četla! Jéžiši, že nepřidou za mnou, já se potřebuju tak vybít a ne mi někdo, kdo to zaslouží přijít do rány! Ti by jeli, panečku a slyšeli co ještě ne! Já Ti řeknu, pak stará samotná ženská a....ani nedomyslet, co vše se může stát. Co potřebují nabírat? Byli to určitě ti podvodníci, ale kde se fakt dnes v lidech bere ta neskutečná drzost, to nemohu pochopit. Řezat, řezat, zavřít, makat v dolech!

Roxana 26. 12. 2009, 14:22

Ajaja
Asi tak.

Ajaja 27. 12. 2009, 11:26

Roxana
Když jsme si tu nechali udělat džungli, tak ji máme, ale dopláci na to zbyteteček slušných lidí v této banánové republice.

Roxana 27. 12. 2009, 13:12

Ajaja
Problém je, že lidi už spolu nedrží, už si navzájem nepomůžou (a nedojde jim, že dnes pomůžou, zítra může být pomoženo jim...)

Ajaja 28. 12. 2009, 15:49

Roxana
Holka, holka, kolik pravdy jsi teď řekla. Spousta lidí se Ti vysměje, ale je to tak, zlé i dobré se člověku vrací zpět. Ono to nemusí být hned zítra. Vztekám se, pravda, ale vím, že na 150% na každého dojde, na to už se o tyhle věci zajímám (nechtěně zpočátku) moc dlouho. Ono to dnes funguje asi tak "Tys do mne strčil, já Tě rovnou povalím a ještě na Tebe dupnu"...lidé jsou zlí, někdo mu ublížil a on honem spěchá to někomu vrátit s úrokama, Je to blbá doba, bude líp, ale ještě to chvilku bude trvat. Zatím mají darebáci volnou ruku a slušní lidé strach.

Roxana 29. 12. 2009, 20:29

Ajaja
Asi začnu věřit v lepší zítřky - poprvé po dlouhé době se mi stalo, že když mě u vchodu do domu minule dvě děti, tak matka za nima hned na ně: "Kontrolní otázka - pozdravily jste ?" A děti se hned polepšily.

Ajaja 30. 12. 2009, 16:03

Roxana
Tos ani neomdlela???????

Roxana 30. 12. 2009, 21:12

Ajaja
Neomdlela, neomdlela, ale domů jsem došla jako v mátohách... :-)

Ajaja 31. 12. 2009, 08:37

Roxana
Však to je na panáka, kdyby Tě praštily dveřma, přijde ti to normální s tou boulí na hlavě,ale pozdravit??? Co je to ta nebohá matka učí? Vždyť to nebudou v životě potřebovat, nesestavíme jí nějaký slovník pro děti, oni tedy někdy používají slova, že bych to snad ani neřekla, nehledě na to, že ani kolikrát nevím co to je!

Roxana 31. 12. 2009, 16:59

Ajaja
Taky jsem si říkala, dětátka ubožátka, jak jen v tom vlčím světě přežijete se slušností....

Ajaja 01. 01. 2010, 12:00

tepito
Dcera chodí do školy v Liberci-ještě se mi nestalo,že by mě někdy nějaké dítě pozdravilo.Náhodou jsem se dostala do ZŠ v menším městečku a nestačila jsem odpovídat-co dítě to pozdrav a rovný pohled do očí.Nejsem si jistá,zda jsme neudělali chybu,když jsme dali dceru do města.

tepito 05. 02. 2010, 06:46

Roxana
Tepito jak kde. V Praze se tedy lidi moc nezdravili, to jen já všude zdravila, i v MHD, protože jsem provokatérka. A bavilo mne sledovat reakce. V metru ovšem ne, takový cvok zase nejsem. Jinak u nás na městečku mne zdraví lidi, které vůbec neznám (ovšem vůbec není vyloučeno, že oni mne), ono přistěhovalec se snáz pamatuje,já celé město nemohu. Některé dítě zdraví jak divé,jiné Tě málem porazí a nic...to si tak neber, doba je jiná.

Roxana 05. 02. 2010, 12:42

tepito
V městské škole nemají důvod zdravit,dospělí taky při potkání klopí zrak,tak proč by ony měly.Přistěhovali jsme se na vesničku a samozřejmě zdravili na potkání kdekoho.Docela rychle mě to přešlo.Potkám souseda a čumí jak vejr,asi o pozdravu v životě neslyšel-bydlí asi 100m od nás,vidíme si do talíře.

tepito 05. 02. 2010, 16:06

Ajaja
Takže to nebude ve "vesnici" v "městě", ale v lidech ?!

Ajaja 05. 02. 2010, 17:12

Roxana
Proboha Tepito, kam ses to nastěhovala??? Nejsou němí? My tu byli chvíli, ač jsme byli rodáci, nevěděli to a Pražáci jsou v "oblibě" všude, sama to znám, a přitom většina se v Praze vůbec nenarodila,jsou to přistěhovalci. Jako my. Dělají si to sami. Jelkož jsme se pochopitelně s prodávajícím tuto chalupu už znali a jejich rodina tu byla značně neoblíbená, navíc bydlí taky v Praze, křižovala jem se kudy jsem chodila, kdy budou vymlácená okna. Opak byl pravdou. Začali nás zdravit, nabízet pomoc, byli na nás opravdu hodní. Naopak dědulovi naproti přivezli uhlí a než stihnul sehnat syna na div ne druhém konci okresu, syn a manžel popadli lopaty, kolečko a bylo to. Prostě pro nás normálka...oni viděli, že se nepovyšujem a přitom za manželem pořád chodili na radu a tak, prostě sousedské vztahy fungovaly snad od prvního dne. Je mi až hanba, když mně zdraví stará paní, směje se na dálku a já..nevím kdo to je. Ale známá říká to co Ty, lidi úplně jiní....nemají se v lásce. Je mezi sebe za léta nepřijali, to já tu do týdne měla známého řezníka, knihovníka, lékaře, a místního mafiána. Nějak náhodou,ale pak se divte...a vydrželo nám to!

Roxana 05. 02. 2010, 22:05

tepito
Beru to tak,že jsme v pohraničí,kde vlastně nikdo není skalní domorodec-ti,co tu jsou nejdýl,přišli až po válce a moc velký vztah k tomuto místu nemají.Pocházím původně z Polabí,kde jsou lidi úplně jiní.Je to vidět i na úpravě těch vesniček.Tady nikoho nezajímá,co se děje před vraty.Nejlepší vztahy máme se sousedy,kteří se přistěhovali jako my teprve nedávno.Na vánoce jsem byla zvyklá ,nosit nejbližším sousedům ochutnat cukroví a osobně popřát.Koukali vykuleně,co jim to nesem a ani po 8 letech nevrátili talířky,natož aby se namáhali třeba taky něco nabídnout.Kdyby bylo po mém,tak se okamžitě stěhuji,ale muž se mi stěhovat nechce.

tepito 06. 02. 2010, 05:42

Roxana
Vidíš, my žili v Praze v paneláku a konalo se to samé, ochutnávky, předávání receptů, káva po práci, večerní návštěvy, kdy jsem se slezli v jednom bytě, děti spaly a my je chodili s různých manželských kombinacích kontrolovat (ježíši ve vší slušnosti!!!), jen jsme se různě střídali komu se zrovna chtělo. Nikdy žádné sousedské hádky, spíš pomoc při hlídání dětí a pod. Což v Praze není moc zvykem, ale u nás žádná anonymita nebyla, byli jsme spíš komunita... Promiň, ale vím, že se kdysi do pohraničí stěhovali lidé ne zrovna nejlepší pověsti. Mám to do rodičů, když se zabíralo po Němcích, z vesnice největší - to sem psát nebudu - a žádní chudáci, zato darebáci, letěli první, tak co Ti mám povídat....Ti budou tak pěstovat dobré sousedské vztahy, jo, otoč se amáš kudlu v zádech. Prvně kolaboranti, pak největší komunisté a jejich děti, či kdo se dožil největší ODS!!!! Ať mne zavčřou, máme degracii pro někoho, ne?

Roxana 06. 02. 2010, 12:28

Roxana
pardón -"demogracii".....ještě jsem měla napsat degradaci

Roxana 06. 02. 2010, 13:48

tepito
My bydleli v Liberci ve 12patrovém domě a taky byla pohoda-návštěvy,srandičky,na vánoce kolovalo cukroví,na silvestra přípitky přes balkony.Myslela jsem,že vesnice bude ještě lepší-kompaktnější,ale to jsem se tedy spletla.Mám tady sousedy,cca.50m,o kterých nevím vůbec nic-ani jméno.Přistěhovali se asi před 5 lety a jen čumí přes plot,na pozdrav nereagují.A to to jsou důchodci se 40letým synem.

tepito 06. 02. 2010, 16:28

Ajaja
Obvykle mají lidi k sobě blízko, když je "ouvej" a najednou jsou odkázáni jeden na druhého. Naposledy to pamatuji, když jsme se kdysi nastěhovali do paneláku a ještě k němu ani nevedla cesta, na nejbližší autobus to bylo 15 minut pěšky (a to jsme docela velké město) - tak kdo mohl, otočil ráno auto a odvezl koho mohl... Jen co zavedli MHD až tam, všechno odpadlo a jako kdyby se lidi neznali.

Ajaja 06. 02. 2010, 16:34

tepito
Takto jsme začínali i my v paneláčku-nejezdily výtahy,vypadávala voda,ale byla sranda a poznali jsme se všichni.Potkávali jsme se na schodech nebo spolu stáli ve frontě u cisterny,slovo dalo slovo a už jsme si tykali.Jenže pak jsme si zřídili družstvo,koupili byty a začali čachry,že jsme radši utekli do baráčku,než nás vytunelujou.A tady si nemůžu na tu odloučenost ani po 8 letech zvyknout.

tepito 06. 02. 2010, 16:39

Roxana
Je fakt, že v době, kdy je zle, vždy - vezměte si katastrofy a tak, jsou lidé najednou jiní, někde už jsem o tom psala článek... My měli tedy mimořádnou kliku, že nás v Praze nebrali za křováky a tady za Pražáky a máme sousedské vztahy široko daleko fajn, i s Prahou máme stále kontakty. Rodná vsnice nevím, tam mne to netáhne!!!! a to je divné...

Roxana 06. 02. 2010, 18:52

Roxana
Je fakt, že v době, kdy je zle, vždy - vezměte si katastrofy a tak, jsou lidé najednou jiní, někde už jsem o tom psala článek... My měli tedy mimořádnou kliku, že nás v Praze nebrali za křováky a tady za Pražáky a máme sousedské vztahy široko daleko fajn, i s Prahou máme stále kontakty. Rodná vsnice nevím, tam mne to netáhne!!!! a to je divné...

Roxana 06. 02. 2010, 18:53

Roxana
No dvakrát..? Jak se mi to zas podařilo? Máš pravdu, bude to můj případ, i když je mi tu dobře,na tu dobu se zapomenout prostě nedá.

Roxana 06. 02. 2010, 20:24

tepito
Rodná vesnice mě táhne,ale manžel mi do Polabí-jak on říká na placku-nepůjde.Tam máme v každým druhým baráku příbuzný,sousedi se znají,pokecají i na ulici.Snažím se tam jezdit alespoň na návštěvy a nasávat tu pohodu.Mám známýho,který bydlí u Sokolova,ale původně je taky z Polabí a říká to samé-sudety jsou i po tolika letech něco úplně jiného než vnitrozemí.

tepito 07. 02. 2010, 08:13

Ajaja
Tepito, to má pravdu, západ Čech je obzvlášť konzervativní...

Ajaja 07. 02. 2010, 18:09

Roxana
Fakt jo? to jsem nikdy neslyšela. Zajímavé věci, tak malá republika, ale přejdete o kousek dál a mluví tam jinak, jednají jinak...

Roxana 07. 02. 2010, 18:14

Ajaja
Jj - a můžu potvrdit...

Ajaja 07. 02. 2010, 19:43

tepito
A je to škoda.

tepito 07. 02. 2010, 20:16

Roxana
A trochu i nad mé chápání...

Roxana 08. 02. 2010, 11:14

Chybějící obrázek
Potvrzuji, západočeši jsou konzervativní, ale v Plzni-to jsou ercpatrioti, vím o čem mluvím.

27. 02. 2011, 19:03

Roxana
Na hrubý pytel - hrubá záplata, jinak to opravdu nejde, zbytek slušných lidí už taky ztratil trpělivost a není tak nesmělý a nenechá se oblbnout. Jsou čím dál agresivnější, však to v televizi vidíme pořád. Prostě nekompromisně je vyhodit, tohle je dobrá taktika Ajajo. Chudáci staří lidé! nebojí se totiž ani vyhrožovat.

Roxana 27. 02. 2011, 20:07

tepito
Tak jsme se po roce vrátili k zajímavému tématu...Mezitím nás přepadly povodně a jak se zde říká,najednou měli lidi k sobě blíž.Sousedovi,co mě na potkání ignoroval,jsme nabídli dovoz vody,nabití mobilu na našem generátoru a ejhle,začal komunikovat.Jen voda klesla,začaly opět problémy-tak jsem se dozvěděla,že nemám naftu na cestu s dcerou do školy,ale na koně jí vozím,jsem děsná ekologická semetrika ,když bráním zbytečnému kácení stromů atd.Můj milý soused už zase nezdraví,voda je pryč,tak proč se přetvařovat.

tepito 27. 02. 2011, 20:30

Chybějící obrázek
Nežehrejme. I zlé je k něčemu dobré- alespoň jsme poznali jací lidé kolem nás jsou a nemáme zbytečné iluze.

27. 02. 2011, 20:48

Ajaja
To mi připomíná časy před cca 30 lety - stavělo se sídliště, nebyly cesty, doprava... lidé si pomáhali. Jen co zavedly dopravu, zase se neznali...

Ajaja 28. 02. 2011, 18:17

Chybějící obrázek
POZOR NA TUHLE FIRMU: International Masters Publishers, s.r.o. JSOU TO PODVODNÍCI! Nic jsem se od nich neobědnal, nikdy dřív jsem je ani neznal, ani jsem nenajel na jejich stránky a už mi několik měsíců vyhrožují, že jsem si od nich obědnal nějakou sbírku a posílaj mi upomínky za dlužnou částku, kterou dle jejich slov tam dlužím za obědnané zboží! POZOR NA NĚ !!! CHCOU JENOM TAHAT NÁTLAKOVÝM SYSTÉMEM Z LIDÍ PENÍZE !!!!

David 20. 04. 2012, 15:09

Roxana
Ano, své bohaté zkušenosti díky mé blbosti mohu vydat knižně. Ale už jsem s nimi docela rafinovaně vydupala! Podvodníci odjakživa, teď jsou profláknutí a krotí se, leč POZOR, jejich logo je schované malým písmem pod vším možným!

Roxana 20. 04. 2012, 15:21