Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečeme s tvarohem


Připravte si k odpolední kávičce tvarohový dezert!


Tvaroh je bohatý na bílkoviny. Rozhodně není nijak drahý. Můžete si ho tudíž dopřávat každý den, protože mléčné produkty, jak jistě víte, obsahují zdraví prospěšné živočišné proteiny. Pokud si koupíte odtučněný, pak vám pomůže i s hubnutím. Tvaroh tvoří základ u pleťových masek, neboť skvěle hydratuje a regeneruje.


Ochutnejte broskvový koláč s tvarohem


Na 1 menší plech či zapékací mísu budete potřebovat:


  • Hladká mouka - 260 g

  • Máslo - 125 g

  • Moučkový cukr - 125 g

  • Voda - 2 lžíce

  • Žloutky - 2 ks

  • Citronová kůra

  • Sůl


Na tvarohovou náplň si připravte tyto suroviny:


  • Tvaroh - 400 g (nejlépe polotučný)

  • Broskev - 2-3 kusy (vybírejte raději větší broskve)

  • Bílý jogurt - 150 g

  • Vejce - 2 ks

  • Třtinový cukr (100 g) nebo med (4 lžíce)

  • Citronová šťáva - 2 lžičky


Nejprve si zpracujte těsto. Můžete si jej koupit i hotové (křehké těsto) nebo si ho připravte pěkně doma. Do mouky vložte měkké máslo, které můžete pro snadnější práci nakrájet na menší kousky. Přidejte cukr, vodu, špetku citronové kůry a soli, žloutky a pořádně promíchejte. Těsto by mělo být krásně hladké, které pak zabalíte do potravinářské fólie. Dejte ho do lednice a nechte ho tam minimálně 20 minut, aby pěkně ztuhlo.  


Náplň vytvoříte smícháním tvarohu, medu (či cukru), dvou vajec a jogurtu. Opět by hmota měla být bez hrudek. Pak si omyjte broskve a odstraňte pecky. Nakrájejte je na úhledné měsíčky. Ale nekrájejte je příliš tenké. V misce je pokapejte citronovou šťávou a nechte odpočinout.


Pak si z lednice vytáhněte ztuhlé těsto a rozválejte jej na silnější plát. Klidně může být hrubé i 7 - 8 mm. Vyložte s ním připravenou dortovou formu či ho vložte do zapékací misky. Nepokládejte těsto jen na dno formy, ale myslete i na boky. Dovnitř pak vložte náplň. Na ni pak položte nakrájené broskve. Tento dezert by se měl péct 15 minut na 200 °C a poté dopečte přibližně 20 minut, ale na 160 °C. Po upečení byste ho měli nechat vychladit (asi 2 hodiny), aby vám dostatečně ztuhla náplň.


Fotogalerie

Veronika

25. 04. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře