Pečeme s tvarohem

Léto se blíží mílovými kroky a skoro každá žena si hlídá štíhlou linii. Milujete sladké a neumíte si ho odepřít? Tvarohové dezerty můžou být řešením a hodí se i k snídani. Snídaně je ideálním časovým obdobím, kdy tělo potřebuje co nejvíce energie po předešlé noci. Zamlsejte si zdravě!

Švestkovo-tvarohový koláč

 
Švestky se řadí mezi velmi zdravé ovoce. Kromě použití v kuchyni se vyznačují také léčebným působením. Z vitamínů obsahuje sice pouze vitamín E, ale může se pyšnit řadou minerální látek, které mnohdy předčí i ostatní ovoce. Nalezneme v nich vápník, fosfor, hořčík a draslík. Upečte dětem o víkendu švestkový koláč.  
 
 
 
Tak trochu patří k létu, ale my na ně dostali chuť už teď. Milujete kynuté knedlíky, ale přijdou vám až dost těžké? Zvolte jednodušší variantu oblíbených plněných knedlíků - tvarohové knedlíky plněné ovocem! Náplň necháme čistě na vás, ale plněné jahodami a přelité jahodovou omáčkou tvoří dokonalou symfonii.

Tvarohová zebra

 
 
Tvaroh při pečení může nahradit mnohdy tučné dezerty. V kombinaci s bílým jogurtem a celozrnnou moukou vám vznikne opravdu lehký dezert, na kterém si s chutí pochutná celá rodina.
 
Zkuste upéct dezert úplně bez použití mouky. Tvaroh s bílým jogurtem smíchejte pouze s vanilkovým pudingem a žloutky. Do 1/3 tvarohového těsta přidejte kvalitní kakao a můžete začít vrstvit. Na vrch těsta posypejte ovoce, které máte rádi, například maliny. Dejte péct. Skvělý a lehký dezert je hotov!

Tvarohové lívance

 
Lívance jsou oblíbenou sladkou snídani. Můžeme si upéct banánové lívance, které teď momentálně slaví velký úspěch ve světě zdravé výživy. Zkuste tentokráte lívance z tvarohu. 
 
TIP: Místo klasické mouky použijte mouku špaldovou, skvěle se hodí k pečení pečení. Vyberte tu, která je vhodná k pečení sladkých dezertů. Na opečení použijte kokosový olej, který dodá lívancům lehkou sladkou chuť. Dobrou chuť!
přidejte na:

03. 05. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář